Marcel Boloş: "Am terminat ultimele calcule privind stadiul execuţiei bugetare"

S.B.
Politică / 30 decembrie 2023

Marcel Boloş: "Am terminat ultimele calcule privind stadiul execuţiei bugetare"

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, anunţă că ministerul a finalizat calculele privind stadiul execuţiei bugetare, afirmând că, deşi cifrele nu arată aşa cum şi-ar fi dorit, "datele arată destul de bine" şi "este un sfârşit de an bun", informează news.ro.

În luna decembrie sunt înregistrate câteva premiere în ceea ce priveşte activitatea ANAF, care luna aceasta şi-a realizat planul.

"Azi noapte, la ora 2:00, am terminat ultimele calcule privind stadiul execuţiei bugetare şi datele preliminare financiare pentru anul 2023. Datele arată destul de bine, sigur, nu aşa cum le-am fi dorit, dar este un sfârşit de an bun pentru ţara noastră şi premisele pentru ca investiţiile din fonduri europene, foarte importante în România, să poată continua şi în anul 2024", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Marcel Boloş.

El a arătat că închiderea din acest an aduce şi câteva premiere în ceea ce priveşte activitatea ministerului şi a instituţiilor subordonate acestuia.

"Pentru prima dată, Direcţia Generală de mari contribuabili şi-a realizat planul. În anul 2023 am avut această problemă aproape lunar, Direcţia de mari contribuabili nu şi-a realizat planul la venituri, să ştiţi că este luna decembrie, pentru prima dată când îşi realizează planul: 16 miliarde de lei planificaţi, 16 miliarde de lei realizaţi. Good job!", a adăugat Boloş.

El a mulţumit şefei Direcţiei din ANAF pentru "această performanţă", promiţându-i acesteia o "diplomă de apreciere".

"De asemenea, pentru prima dată ANAF îşi realizează planul lunar de venituri, semn bun pentru 2024. A avut în plan 34,7 miliarde lei, a realizat 35,5 miliarde lei, deci o depăşire cu puţin, dar un semn bun pentru noi că se poate", a mai spus ministrul.

El a arătat că decembrie 2023 a fost "lună record" şi în ceea ce priveşte veniturile din fonduri europene, arătând că sunt venituri realizate în cuantum de peste 13 miliarde de lei, bani înregistraţi în contul de execuţie bugetară şi intraţi în vistieria României.

"Planul de venituri preliminar - probabil şi domnul prim ministru o să anunţe aceste lucruri - la veniturile totale, peste 55,9 miliarde lei s-au realizat în această lună foarte importantă pentru încasări în România şi să ştiţi că sunt bani intraţi în vistieria României", a subliniat Marcel Boloş.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. de-aia au scumpit pe ultima suta de metri benzina cu 10% numai din accize, nu mai vorbim ca nu se stie cat va fi pretul petrolului, pt ca a fost bine facut bugetul.

    la 6,5 lei benzina , platim 1 leu tva/l si 2,4 lei acciza. deci mai mult de 50% din pretul benzinei sunt taxe. 

    pretul real e 3 lei. restul, 3,5 lei taxe. 

    si nici asa nu e de ajuns, acum va fi 60% taxe in fiecare litru de benzina/motorina. care-i sloganul psd? "Pe rpimul loc oamenii" oamenii lor, adica. noiu restul, ii tinem in spate. pana cand??

    Ma bucur sa vad ca exista chibzuiala ,perseverenta si competenta in a gestiona acest minister cheie ! Foarte buna si ideea de a asigura lichiditatile strict necesare prin fondul de urgente si a nu ceda la presiunile UAT urilor ,sindicate ,furnizori etc : toti interersati sa suprasolicite fonduri prin rectificari bugetare .Chiar daca sunt multe proteste ,imprecatii si chiar invective in social media si in postari , mentinerea controlului deficitelor si a indatorarii publice este esentiala nu numai pentru binele public actual (putin inteles din pacate) cat pentru binele national viitor si pentru capacitatea de guvernanta a viitoarelor guverne . Sa nu ajungem prada vulturilor stress debt ,ca nu mai poate nimeni rezolva in viitor relaxarile fiscale prematura ale trecutului . Pentru a mentine focusul pe problema ,citim ce se intimpla acum in Argentina ,reamintim cate hair cut la datorii a facut aceasta tara mare, bogata si prost guvernata si cate default uri a avut in ultimii 20 de ani !

    1. Controlul deficitului il mentii prin taierea cheltuielilor bugetare (pensii speciale, salarii bugetari de lux, contracte cu dedicatie,etc) si nu prin marirea de taxe si impozite!

      Niciodată.Murim cu ele de gat.De fapt, astea sunt esenta sistemului capitalist de succes

    Carcotasi si adulatori se vor gasi in veci pe plaiuri mioritice.E in gena poporului nostru. Si poate e bine sa nu cadem in exteme

    1. unora le convine situatia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb