ANAF a depăşit, la finalul lunii iulie, pragul de încasări de 50 miliarde lei la bugetul de stat, a anunţat, vineri, pe pagina oficială de Facebook, Marcel Boloş, ministrul Finanţelor. Potrivit oficialului, gradul de colectare la şapte luni al ANAF se situează în continuare la peste 100%.
Marcel Boloş a precizat: "În trecut, problema principală pusă pe tapet era că ANAF nu colectează suficient. O problemă foarte importantă, pentru că de activitatea ANAF depinde finanţarea serviciilor esenţiale. Când am venit la MF, am subliniat că una dintre priorităţile noastre principale este îmbunătăţirea colectării veniturilor, pas vital a asigura finanţarea serviciilor esenţiale ale statului. Critici vor fi orice am face, dar după foarte mulţi ani lucrurile încep să mişte. Instrumentele de digitalizare, chiar dacă sunt primul care spune că pot fi îmbunătăţite pentru a nu le face viaţa grea contribuabililor, încep să producă efecte care se văd. Fie că e vorba de conformarea voluntară, fie că e vorba de combaterea evziunii fiscale. Aşadar, toţi cei care pot contribui la această temă sunt oricând bineveniţi alături de noi, scopul final fiind să îmbunătăţim activitatea de colectare şi combaterea evaziunii, cu impact minim asupra contribuabililor corecţi".
Pentru înbunătăţirea activităţii, la nivelul ANAF şi Ministerului de Finanţe se va dezvolta şi implementa un sistem informatic unic ce va fi utilizat de către toate structurile din cadrul ANAF/MF (antifraudă, inspecţie fiscală, executare silită, declaraţii fiscale etc.) care au competenţă în acest sens. Noua măsură este prevăzută în proiectul de modificare a Codului de procedură fiscal, pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor şi este motivată prin realizarea "unui control intern managerial adecvat în vederea verificării corectitudinii aplicării amenzilor". Astfel, se va reglementa modalitatea de semnare şi comunicare a proceselor verbale de contravenţie. Potrivit modificării propuse, semnarea proceselor-verbale de contravenţie se va realiza: de către agenţii constatatori - atunci când fapta a fost constatată pe teren, de către conducătorul organului constatator - atunci cand fapta s-a constatat la sediul acestuia, pe baza informaţiilor existente în bazele de date la care are acces sau pe care le deţine, cu semnătură electronică calificată - dacă se comunică prin SPV, sau fără semnătură şi ştampilă, dacă se comunică prin centrul de imprimare masivă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2024, 12:07)
si pe burta firme mici…
s c c r e t
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2024, 23:30)
Litoralul e plin de turisti tot sezonul dar, 95% din cei prezenti acolo sunt bugetari. Noua, celor din mediu privat psdnl ne ia 43,3% din salariu . In decembrie psdnl vor sa ea presedintele si din 2025 sa ramana la guvernare . Eu pt ca am creer voi vota USR, dar mi-e aiurea cand ma gandesc ca balanta va fi inclinata de 3 categorii de votanti :BUGEARII , PENSIONARII si ANALFABETII FUNCTIONALI. O, Doamne in ce tara am ajuns sa traiesc?!