MARCEL CIOLACU: "Am discutat despre o optimizare a PNRR"

S.B.
Politică / 31 ianuarie 2022

"Am discutat despre o optimizare a PNRR"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre renegocierea PNRR în privinţa procentului alocat din PIB pentru pensii, să este trecut în acord o contribuţie la Pilonul II care poate să rămână în continuare, dar să nu fie prinsă în acest procent. "Există soluţii tehnice", a mai spus liderul PSD, informează news.ro.

Preşedintele PSD a fost întrebat cum comentează afirmaţia lui Florin Cîţu, care declarase, sâmbătă, că PSD a înţeles că nu se pot majora pensiile cu 40%: "Nu am văzut apelul, dar noi avem un angajament în ceea ce priveşte pensiile şi cred că o să le discutăm în interiorul coaliţiie". a spus Ciolacu.

"În primul rând, am vorbit de la început despre o optimizare a PNRR, în al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcţia pensiilor", a mai arătat preşedintele PSD, despre intenţia de a renegocia acest Plan Naţional, şi despre care liberalii spun că nu mai poate fi modificat.

El a continuat: Vom discuta şi cu specialiştii, să vedem. Este trecută acolo o contribuţie la Pilonul II care să rămână în continuare, nu am nimic împotrivă, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci există soluţii tehnice", a arătat Marcel Ciolacu.

Liderul PNL Florin Cîţu declara, sâmbără, că a fost plăcut suprins de faptul că PSD a renunţat la promisiunea lor de creştere a pensiilor cu 40%.

"Toţi vrem să creştem pensii, toţi vrem ca oamenii să trăiască mai bine, de aceea am susţinut această creştere cu 10% a pensiilor şi am fost foarte plăcut surprins când social-democraţii au înţeles că promisiunea lor de 40% nu se poate face. Nu vreau să ajungem în această situaţie, să fie astăzi o promisiune de 11%, discutăm şi arată pe hârtie că nu se poate ajunge acolo", a afirmat liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Domnule CIOLACU. Pentru Romanii care v-au VOTAT frecvent,sunteti un CATU doi.Adica PROMISIUNI DESARTE,VORBE GOALE,TRADAREA VOTANTILOR si COLEGILOR care nu sunt deacord cu SLUGARNICIA de care dati dovada in fata EUROPENILOR,de dragul laudelor lui TIMERMMANS,un DUSMAN al Romanilor si in fata lui IOHANNIS si CATU,pentru POSTUL bine PLATIT din fruntea Camerei Deputatilor si cantecului de CUC al lui DANCU(SRI cred ca stie),pe care vi-l canta iar dumneavoastra jucati dupa el.Puteti sa le spuneti VOTANTILOR PSD care sunt MERITELE lui DANCU la toate VOTARILE din Romania,cand asazisul TRIO de la CLUJ,nu au adus PSDului decat cateva VOTURI.? V-a RECRUTAT si pe dumneavoastra SRI.?

    teatru de prost gust , se scrème sa para ca face ceva in realitate este complice . a stiut cine este ghinea si ce "performante " a avut in guv ciolos , dar a tacut si a acceptat . (...) !

    Marcele, toate proiectele din PNRR (dacă exista vreunul), sunt verificate la 6 luni. Asta insemana ca nu pot fi "optimizate" - cum se spune mai nou la mangleală...

    1. Vor să mențină legea 127/2019 zicând că este legea cea mai buna, care înlătură toate inechitățile, dar PNL-ul are un proiect de lege a pensiilor,oferit de Dumitru Leonte,care elimina și inechitățile și toate ,,greșelile,, făcute de PSD până acum la stabilirea pensiilor existente în plată, și ministrul Budai știe acest lucru,de aceea vrea să evite recalculările pensiilor,așa cum se cere prin PNRR.

      Da este adevărat ce spui tu Takeo, îmi amintesc că bătrânul Dumitru Leonte spunea cândva că formula de calcul pe care el a oferit-o ministrului muncii Violeta Alexandru permitea reducerea inechităților cu un efort financiar redus cu doua procente mai mic din procentul afectat din buget pentru cheltuielile cu pensiile, dar nu cred că este dispus vreun politician să-i asculte opiniile.Vad că în prezent sunt preocupați să-i instige pe primari sa solicite mărirea salariilor lor și așa uriașe,cât și acordarea și lor de pensii speciale

      Îmi pare rau că te contrazic, dar D. Leonte vorbea de eliminarea inechităților și nu de reducerea lor, și cu un efort bugetar redus cu 15 procente și nu cu 2 procente cum susții tu.

      Ai auzit Marcelei ?.Daca da, eu zic sa optimizezi nu PNRR-ul, ci Legea 127/2019, după opiniile argumentate temeinic dpdv legal și economic de către D.Leonte, și mai renunță la pomenile cu care v-ați cumpărat de 30 de ani voturile in parlament. Dumnezeu nu va iartă la nesfârșit daca favorizați puturoșii !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb