Marcel Ciolacu: "Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români"

S.B.
Politică / 3 iulie 2023

Marcel Ciolacu: "Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români şi că a cerut o analiză foarte clară să vadă din ce domenii au fost, public sau privat, informează news.ro.

"Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată şi cred că nu în România, ci în Europa", a mai spus şeful Executivului, precizând că ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România.

"Am aflat şi eu în şedinţa de guvern, aveam anumite semnale şi aştept un raport de la preşedinta CNAS... Anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români. Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt, privat, public. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată şi cred că nu în România, ci în Europa. Vom face raportul public", a spus premierul, după participarea la un forum economic româno-francez.

Şeful Executivului a precizat că "ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România".

"Sunt oameni care au nevoie de concedii medicale, dar este evident că s-a abuzat de acest fenomen şi vă anunţ că este o datorie de anul trecut la concedii medicale de 6 miliarde de lei, respectiv 1,3 miliarde de euro. Este normal să faci analiză nu numai la CNAS, nu numai la felul cum se eliberează aceste concedii medicale. Nu sunt de acord să urmărim 6 milioane de oameni să îi căutăm pe acasă, pentru că nu e o abordare sănătoase la cap", a completat premierul Ciolacu.

Numărul concediilor medicale a scăzut cu 12% în 2022 faţă de 2021, însă rămâne mare, a anunţat recent ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, care a apreciat că e clar că trebuie ţinut fenomenul sub control, pentru că discutăm de foarte mulţi bani publici care se plătesc

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Pun pariu ca in sistemul bugetar majoritatea. De ce pt ca la privati cineva incepe sa-si puna intrebari dc vin concedii medicale pe banda.

    1. la privati chiar nu s-a luat 1-2 ani…

      sunt concedii din urma de luat. 

      rotusi avem o scuza: au fost nasteri ceva si decese cu duiumul… 

      s c c r e t  

    Vorbeste acest submediocru care si-a pregatiti examenul de licenta noua ani. Ciolacu e prostul absolut, a reusit sa-l depaseasca si pe Iohanis.

    E lumea bolnava Ciolacu, ca nu toți au bani sa stea acasă sa-si pregătească licență noua ani.

    Şeful Executivului a precizat că "ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România". adica? bun: 8.1 milioane de concedii medicale -- insumand cate zile? cate zile peste alea 3 platite de angajator?etc. artimetica e facultativa la astia cu academia de securitate si aparare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb