Marcel Ciolacu, despre discurul lui Viktor Orban la Băile Tuşnad: "Treaba dânsului. A spus ceva de România?/ Eu am vorbit lucruri concrete în ceea ce priveşte relaţia economică"

R.S.
Politică / 28 iulie

Marcel Ciolacu, despre discurul lui Viktor Orban la Băile Tuşnad: "Treaba dânsului. A spus ceva de România?/ Eu am vorbit lucruri concrete în ceea ce priveşte relaţia economică"

Premierul României, Marcel Ciolacu nu a dorit să comenteze discursul omologului său din Ungaria, Viktor Orban, şi a întrebat retoric dacă acesta s-a referit în vreun fel la România. Ciolacu a afirmat că a discutat cu Viktor Orban lucruri concrete ce ţin de relaţia economică dintre cele două ţări, potrivit News.ro.

"Treaba dânsului. A spus ceva de România? Aţi vrut să îi interzic să vină pe teritoriul României. Acelaşi lucru mi se pare că l-a spus şi de la Bruxelles şi de la Budapesta. Nu e treaba mea. Nu am avut discuţii... Eu am vorbit lucruri concrete în ceea ce priveşte relaţia economică. Şi am văzut că s-a raportat la relaţia economică. Iertaţi-mă, este al treilea stat, este al treilea partener al României din interiorul Uniunii Europene, Ungaria. Ăsta este adevărul", a declarat Marcel Ciolacu, întrebat despre discursul susţinut în România despre premierul maghiar, Viktor Orban.

Prim-ministrul României a adăugat că a discutat cu Viktor Orban despre pornirea unui studiu de fezabilitate pentru un tren rapid care să lege capitalele celor două ţări, conform News.ro.

"Da, am vorbit să promoveze domnul Grindeanu în Guvern, să promoveze şi în Guvernul Ungariei, să pornim SF de tren rapid între Budapesta şi Bucureşti şi ne vom ţine de cuvânt. De aceea veim cu un studiu de fezabilitate ca specialiştii să ne spună cum se face. Nu contează costurile, contează ce dezvolţi economic şi cât de mult această investiţie se va multiplica în economia Ungariei şi în economia românească", a mai Ciolacu.

Întrebat dacă România va intra în Schengen şi terestru, până la finalul acestui an, Ciolacu a răspuns afirmativ.

"Dacă vreţi o părere personală, fără să intru în detaliu, da", a mai spus Ciolacu.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că a primit "o delimitare diplomatică" de la Bruxelles, nu de la Bucureşti, scrie hirado.hu. "Trecem încet de la o politică europeană pro-război la o politică pro-pace", a afirmat el. Orban a vorbit şi despre "singurătatea spirituală" a Occidentului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Partial corecta abordarea lui Ciolacu dar Premierul nu avea nevoie sa ofere legitimitate politica si sociala lui Orban .Relatiile economice se fac la nivel de patronate si de ministere .Un candidat la Presedintia Romaniei nu poate oferi altor sefi de state ,ce au decis sa nu accepte deciziile comune ale membrilor UE , o imagine favorabila .Este ca si cum „scuipi ”pe decizia tuturor .PSD pierde procente electorale in acest caz iar Ciolacu , ce deja imparte votantii PSD cu Geoana, pare a se indrepta spre un esec in alegerile Prezidentiale .,Miza ce tine de un eventual sufragiu oferit lui Ciolacu in turul doi de catre cetatenii romani de etnie maghiară este un pariu pierdut deja .

    Aceasta maimuta vorbitoare nu trebuia sa fie mai mult de portar la sediul guvernului.

    Draga Hunedoara ce imi faci mie "dulce" Romania?

    Se intreaba Hunedoara ... cu plansete...."economice"...si alte regiuni pe acolo... 

    s c c r e t 

    E bine, trebuie sa traim in pace si intelegere cu vecinii nostri unguri. Ciolacu dc va candida la presidentie, are votul meu.

    in 2027 o sa avem un culoar feroviar de la curtici la constanta cu exceptia segmentului brasov predeal si valea prahovei de 160KM/h.Un tren rapid de 300km /h ar costa cel putin 10mld eur si nu ar favoriza decit budapesta sa se lege si mai tare de transilvania.In loc sa legam vechil regat cu Transilvania cu cit mai multe autostrazi si cai ferate modernizate cum ar putea fi linii noi zarnesti cimpulung sau pitesti vilcele rimnicu vilcea ,visam vise ceausiste. in favoarea ungurilor.Pesemne ca gasca psd pnl deja viseaza la parandaratul unui asemenea proiect....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb