Premierul Marcel Ciolacu a transmis, marţi, un mesaj pentru sectorul digital, arătând că sectorul IT&C din România continuă să crească şi să devină un pilon esenţial al economiei naţionale, potrivit news.ro.
El a mai arătat că digitalizarea administraţie publice în România este esenţială pentru reducerea birocraţiei şi creşterea transparenţei în relaţiile statului cu cetăţenii
Digitalizarea administraţie publice în România este esenţială pentru reducerea birocraţiei şi creşterea transparenţei în relaţiile statului cu cetăţenii. Platformele digitale nu doar că simplifică aceste interacţiuni, dar contribuie şi la modernizarea şi eficientizarea serviciilor publice, un proces susţinut de investiţiile europene în domeniu. Acesta a fost mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu, prin intermediul consilierului de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Bogdan Mihai Dumea, la evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest, arată Executivul într-un comunicat oficial.
În mesajul transmis de premierul Ciolacu se subliniază faptul că sectorul IT&C din România continuă să crească şi să devină un pilon esenţial al economiei naţionale. Tehnologii avansate, cum ar fi inteligenţa artificială, sunt deja implementate pe scară largă, iar România beneficiază de talentul şi resursele necesare pentru a deveni un lider regional în domeniul digitalizării.
"Investim masiv în tehnologii de vârf - semiconductori, inteligenţă artificială, securitate cibernetică şi energie verde. Dezvoltăm centre specializate în universităţi şi start-up-uri tehnologice deoarece România trebuie să devină un hub regional de inovare. Aceste investiţii atrag tinerii antreprenori şi generează locuri de muncă bine plătite," a transmis premierul Ciolacu participanţilor la summit.
De asemenea, şeful Executivului a reiterat angajamentul Guvernului României de a sprijini companiile care investesc în inovaţie prin facilităţi fiscale şi granturi pentru cercetători. Aceste măsuri vor facilita antreprenorilor români accesul la pieţele globale, încurajând creşterea şi dezvoltarea sustenabilă.
În încheiere, premierul a fost făcut un apel la colaborare între toţi actorii implicaţi în procesul de digitalizare.
"Transformarea digitală a României nu poate avea loc decât prin colaborare. Antreprenori, autorităţi, universităţi şi societatea civilă trebuie să lucreze împreună pentru a construi o ţară modernă şi competitivă. Vă invit să abordăm digitalizarea şi inovaţia ca pe o oportunitate de dezvoltare rapidă şi durabilă," se mai menţionează în mesajul şefului Executivului.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 08.04.2025, 19:55)
...