MARCEL CIOLACU, DUPĂ CONSULTĂRILE DE LA COTROCENI: "I-am transmis preşedintelui Iohannis că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar"

S.B.
Politică / 11 octombrie 2021

"I-am transmis preşedintelui Iohannis că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar"

Marcel Ciolacu a declarat astăzi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că i-a transmis preşedintelui că fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, indiferent de formaţiunea politică.

"I-am transmis preşedintelui Iohannis că fără o majoritate consistentă în Parlament nu se poate vorbi de un guvern minoritar. România se află într-o criză socială, economică şi sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă nu va putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se creează o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul de vedere al PSD se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Nu credem că în acest moment se poate creiona o majoritate pentru un guvern stabil. L-am asigurat pe preşedinte că românii nu vor fi abandonaţi: tot ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de Parlamentul României, iar senatorii şi deputaţii social-democraţi vor lucra în acest sens 24 de ore din 24. Am depus deja la Birourile Permanente solicitări pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze şi sperăm ca în această săptămână sau săptămâna viitoare legea să meargă la promulgare. Vom aproba toate solicitările guvernului pentru depăşirea pandemiei, crizei sanitare şi economice. România trebuie să depăşească şi criza socială. Această iarnă va fi cea mai grea dintre cele cu care ne-am confruntat, din cauza îngheţării veniturilor şi a scumpirilor (...) Experienţe cu guvern minoritar într-o situaţie cu patru crize majore, cred că România nu poate avea. Democraţia funcţionează pe majorităţi. Dacă o majoritate doreşte alegeri anticipate, se va merge la alegeri anticipate indiferent că îşi doreşte sau nu preşedintele României. (...) În acest moment nu avem o discuţie privind intrarea la guvernare alături de o altă formaţiune politică" a declarat Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Guven minoritar din definitie insemna ca nu are majoritate in Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb