MARCEL CIOLACU: ''Este pentru prima oară, după 30 de ani, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă''

G.U.
Politică / 22 iunie 2021

''Este pentru prima oară, după 30 de ani, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă''

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seara că sunt şanse să treacă moţiunea de cenzură a social-democraţilor, pentru că Guvernul Cîţu este unul "ineficient", iar direcţia în care merge acesta este una "greşită", potrivit Agerpres.

"Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă, la numai şase luni de la alegerile parlamentare. Chiar dacă, matematic, ei au în acest moment o majoritate (...). Direcţia este una greşită, nu stăpânesc nimic, nu au câştigat niciun pariu. Nici cu PNRR-ul, vaccinare, economie - au împrumutat 34 de miliarde, unde sunt aceşti bani? Avem dobânzi pe care le plătim de zece ori mai mari decât în UE. E un cuvânt pe care l-am luat de la partenerii sociali, e un Guvern ineficient, un Guvern care nu poate să pună în aplicare absolut nimic din ce este important pentru români. Nu au niciun orizont, singurul orizont al lor este să împrumute sume pe care o să le plătim cu toţii de acum încolo, 20-30 de ani. Fiecare copil care se naşte astăzi pleacă la drum cu o datorie de 2000 de euro, făcută pe timpul guvernării Cîţu", a afirmat Ciolacu, la postul de televiziune Antena 3.

Acesta a adăugat că sunt semnale ca moţiunea să fie votată şi de parlamentari de la putere, menţionând că negocierile cu aceştia continuă, notează sursa citată.

"Există astfel de semnale (n.r. - că moţiunea va fi votată şi de alţi parlamentari), vom continua negocierile. Am negociat, am terminat negocierile cu partenerii sociali. Am vrut să vedem, în primul rând, de la patronate, IMM-urile, sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moţiune de cenzură. Cu toţii au spus foarte clar că este oportun să depunem o moţiune de cenzură şi acest Guvern să plece. Am negociat textul moţiunii, l-am finalizat, am discutat şi cu partenerii şi cu ceilalţi parlamentari, şi cu grupul AUR, şi cu grupul minorităţilor. Se vor regăsi pasaje de la fiecare prinse în moţiune şi de aici discuţiile individuale cu alţi parlamentari", a susţinut Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că, dacă moţiunea va trece, social-democraţii sunt pregătiţi să vină cu o propunere de prim-ministru, în persoana lui Alexandru Rafila, şi să creeze o nouă majoritate.

"PSD a câştigat alegerile, domnul Iohannis a confiscat această victorie a PSD, a încălcat spiritul Constituţiei şi a venit cu o construcţie a perdanţilor. Cei de pe locurile doi şi trei au venit şi au construit această guvernare. În primul rând, suntem pregătiţi să venim cu o propunere de prim-ministru şi avem zece zile să creăm o nouă majoritate. Nu am avut discuţia din interior, în acest moment este o propunere votată de către PSD, în persoana domnului profesor Rafila, nu este o altă decizie (...). Avem capacitatea de a doua zi să putem guverna", a punctat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, moţiunea va fi depusă probabil miercuri.

"Cred că miercuri, ea urmând să fie votată săptămâna următoare, să ne încadrăm în termen, în această sesiune", a încheiat preşedintele PSD.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nu-i intreg la minte! Nu e mult de cand socialistii si-au daramat propriul guvern prin motiune!?!

    1. Domnule CIOLACU,imi pare rau dar va dau o veste proasta,atata timp cand din conducerea PSD v-a face parte (generalul } SRI,Vasile Dancu,guvernul actual nu v-a fi dat jos nici daca PSD,ar folosi tancurile. Si ca sa nu ziceti ca nu am dreptate,am sa va dau un singur exemplu. La deschiderea meciului din campionatul european de fotbal,l-am vazut pe domnul DANCU,stand alaturi de ORBAN si seful DNA,si m-am intrebat de ce nu ati fost si dumneavoastra invitat,ca de sunteti seful celui mai mare Partid din Romania si seful opozitiei. Si apoi am inteles de ce,pentru ca dumneavoastra inca nu ati fost racolat de SRI. Va mai dau un sfat. Stati mai departe de domnul DANCU ca ati vazut ce a patit prietenul sau DRAGNEA(asa a zis DRAGNEA ca DANCU i-a fost prieten),a ajuns la PUSCHERIE cu toate ca se credea cel mai tare om din Romania.Puterea in orice TARA din lume,nu este la POLITICIENI ci la SERVICII,ca ele detin informatiile si cel care detine informatia face si jocurile. Asa ca lasati visurile domnule CIOLACU si facetiva curatenie prin partid,ca va spun ceva care poate fi de necrezut.Aveti multe GUNOAIE cu trese in PSD,si daca prin absurd niste parlamentari ai actualei coalitii ar vota motiunea de cenzura,cei care ar vota pentru mentinerea la putere a guvernului numaru 3 IOHANNIST ar fi chiar cartitele PSDiste SRIste si uni TRADATORI,care primesc ordine dinafara dar care sunt mai greu de descoperit.Asa ca eu va doresc SUCCES la MOTIUNE,insa o sa fiti convins de ce va spun eu,TRADATORI au fost din toate timpurile si in toate Partidele,insa la PSD,seful TRADATORILOR este chiar in fruntea PSD.!

      O tineti langa cu daramatul guvernului ,mai bine darama un guvern care nu merge decat sa stea cu un guvern de prosti si incompetenti,bravo psd istilor ca au avut curaj

    succes

    Ghinion....

    Nu trece ! 

    1. cred ca totusi este un naiv ca sa nu spun ca vorbeste prostii.Cine fuge de ciolanul din mana pentru cel ipotetic,si de scurta durata de pe gard?

      Nu este naiv ,este un drept constitutional si pnl isti au depus motiuni pana a daramat guvernul

      Esti sigur? Lui Orban i-ar prinde tare bine sa cada Guvernul.Asa n-ar mai avea greturi cu alegerile din partid.Catzu n-ar mai fi decat o amintire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb