Marcel Ciolacu: "Guvernul demonstrează un angajament ferm în protejarea mediului"

S.B.
Politică / 11 aprilie

Marcel Ciolacu: "Guvernul demonstrează un angajament ferm în protejarea mediului"

Guvernul demonstrează un angajament ferm în protejarea mediului şi în promovarea unui mod de viaţă durabil, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu, cu ocazia deschiderii Târgului Green Energy Expo & Romenvirotec, de la Romexpo, informează Agerpres.

Guvernul, prin Cancelaria Prim-Ministrului şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, contribuie activ la cel mai mare târg de energii regenerabile şi protecţia mediului din România - Green Energy Expo & Romenvirotec şi Forumul Internaţional de Mediu, care au debutat joi, la Bucureşti.

"România este un exemplu de progres în adoptarea şi implementarea unor politici şi proiecte sustenabile. De la asigurarea independenţei energetice şi paşii importanţi în gestionarea eficientă a deşeurilor, de la Sistemul de Garanţie-Returnare şi implementarea Planului de Acţiune pentru Economia Circulară, de la Climate Change Summit şi seria de conferinţe regionale Circulario, Guvernul României demonstrează un angajament ferm în protejarea mediului şi în promovarea unui mod de viaţă mai durabil", a subliniat premierul Marcel Ciolacu, în mesajul transmis de consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frăsineanu.

După o întrerupere de 10 ani, a fost reluat parteneriatul Cancelariei Prim-Ministrului şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor cu organizatorii. Acest parteneriat a fost concretizat în redeschiderea Green Energy Expo & Romenvirotec, târgul de mediu românesc, care, de data aceasta, se adresează şi energiei verzi.

Concomitent, se desfăşoară Forumul Internaţional de Mediu, conferinţa eveniment ce constituie o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoştinţe şi bune practici la nivel internaţional, arată sursa citată.

La evenimente au mai participat, din partea Guvernului, alături de consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihaela Frăsineanu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Digitalizării şi Inovării, Bogdan Mihai Dumea.

Desfăşurat în perioada 11-13 aprilie, la Centrul Expoziţional Romexpo, la acest târg vor participa peste 150 de brand-uri internaţionale şi locale din domeniile energetic şi protecţiei mediului, 40 de speakeri internaţionali şi locali şi vor avea loc demonstraţii de tehnologii şi echipamente pe teren exterior. Evenimentul va oferi o varietate impresionantă de standuri şi expoziţii, inclusiv standuri de mari dimensiuni (400 mp).

Concomitent cu expoziţia de prestigiu în domeniul energiei verzi şi protecţiei mediului, are loc şi Forumul Internaţional de Mediu, organizat de revista Infomediu Europa, în parteneriat cu Cancelaria Prim-Ministrului şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Evenimentul include sesiuni plenare, workshopuri şi paneluri de discuţii, cu scopul de a aduce împreună lideri de opinie, experţi internaţionali, reprezentanţi ai Guvernului şi iniţiative private pentru a dezbate şi dezvolta soluţii sustenabile pentru provocările globale ale mediului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar cu mafia deseurilor care otraveste la propiu aerul din Bucuresti cum ramane?

    Tot asa, ii invitati la workshopuri si discutii? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb