MARCEL CIOLACU: "În România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru averi acumulate pe fondul crizelor"

G.D.
Politică / 19 ianuarie 2023

"În România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru averi acumulate pe fondul crizelor"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că este nevoie de o taxă de solidaritate pentru averile acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri "cu adevărat nesimţite", conform Agerpres.

"Taxarea bogăţiei şi a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei şi a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acţionat corect când a impus în Coaliţie taxa de solidaritate în energie şi că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi şi a profiturilor exagerate. Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimţite", a scris Ciolacu, astăzi, pe Facebook.

El a adăugat că statul va aduna astfel resursele necesare pentru a ajuta atât "milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieţii", cât şi companiile româneşti, în special IMM-urile.

"Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu francheţe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluţie fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât şi mai multă justeţe economică", a menţionat liderul PSD.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Nu stiu cum minte ca ajuta IMM urile pt ca tocmai s-au marit taxele pt IMM uri si pt PFA uri.

    1. Taxa de solidaritate pt profiturile extraordinare din energie se va aplica și la hidroelectrica?

      ghici. ia niste fp

      Cand aplicati si taxa de solidaritate pe averile facute din hotie ale PSDistilor si gastile lor, pe fondul crizelor din ultimii 30 de ani (nu doar ultimii 2 ani)?

      Aveti multi milionari (in Euro) acolo, fosti si actuali PSDisti. 

    si daca este nevoie ,de ce tot stati ca milogii cu mana intinsa pe la portile OMV si ale altora ?

    Incepeti cu averile din parlament care au crescut in criza.

    1. Și a pensiilor exorbitante , impozit pe suma ce depășește un prag , ca sa fie constituțional

    Pentru averi acumulate pe fondul crizelor, dar mai putin averile politicienilor.

    Traducerea : nu mai sunt bani la buget pt pensii speciale si bugetari de lux(pilosii). Ati vazut ca deja ne cer la international dobanda de aproape 8% la USD pt. imprumuturi pe 30 de ani.

    Așadar el se vrea reprezentantul World Economic Forum? Ar trebui sa definească ce înseamnă " profituri nesimtite" (o retorica groaznica cu iz comunist fără legătură cu economia de piață). Sa zicem un restaurant de ex are ados între 0-300%. Care ar fi pragul? Sau cel puțin după mintea mea orice business sau inițiativa de business speculează o nevoie din societate și face profit. Anii 50 se întorc

    1. Asa e. Deja ma gandesc daca dupa mintea astora nu cumva am o avere "nesimtita". Binenteles nu am dar am niste eonomii investite la BVB si astia cred ca te considera "chiabur" daca ai asa ceva.

      Desigur, orice avere în sine devine "nesimțită" Cred ca este visul oricui sa își lase averea ,viata normata și condusa de un om care și-a terminat studiile la 45 de ani :))). Sunt convins ca acest geniu știe cu adevărat ce este bine pentru România pentru economie și proletariat.

    Securistul Ciolăcuț vrea să taxeze suplimentar fraierul de rând (care muncește pentru bani) și să trimită banii ăia în Ucraina. Iar ucrainienii, primesc banii, motorina, armamentul trimis pe spinarea fraierului român pentru a-și bate joc de etnicii români din Ucraina, să le închidă școlile în limba română iar SBU să-i salte prin biserică pe ăia care predică în limba română.

    Asta e definiția statului anti-românesc. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb