Marcel Ciolacu: "Ne propunem să calificăm România în programul Visa Waiver"

S.B.
Politică / 18 iulie

Marcel Ciolacu: "Ne propunem să calificăm România în programul Visa Waiver"

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că îşi propune calificarea României în programul Visa Waiver pentru a călători fără vize în SUA şi îi roagă pe cetăţenii români care au vize valabile tip B1 şi B2 să aplice pentru reînnoirea acestora până la 30 septembrie, informează news.ro.

"Lansăm astăzi campania Calificăm România şi ne propunem făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în programul Visa Waiver, având destinaţia de a călători în Statele Unite fără vize", a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

El a avut un mesaj şi pentru români care au vize valabile pentru SUA.

"Există o oportunitate uriaşă, valabilă doar până pe 30 septembrie, de aceea rog toţi cetăţenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 şi cei care au avut o astfel de viză să aplice pentru reînnoirea vizei. Aşa vom atinge acea rată de refuz de maxim 3% şi sunt convins că, mobilizându-ne cât mai mulţi români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize", a mai afirmat premierul.

Ministrul de Externe Luminiţa Odobescu a declarat, în 22 iunie, pentru News.ro, despre Programul Visa Waiver, în contextul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii, că lucrează strâns cu partea americană, cu Ambasada SUA la Bucureşti şi este foarte important ca cetăţenii români să îşi reînnoiască vizele, astfel încât cât mai curând posibil să reuşim să scădem rata de refuz la sub 3%.

Ambasada României în SUA anunţa, în 18 ianuarie, că Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii situaţia ratei de refuz al vizelor B1/B2 pentru anul fiscal 2023 (1 octombrie 2022-30 septembrie 2023), iar România a înregistrat o rată de refuz de 8,79%, cea mai mică din toată istoria relaţiilor cu SUA.

"Mai este un drum lung, dar suntem foarte optimişti întrucât există o intenţie politică reală de a include România în Visa Waiver Program, iar ambele guverne sunt pe deplin angajate ca toate cerinţele programului de scutire de viză să fie îndeplinite", afirma atunci Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. O alta gaselnita de zapacit lumea.... Daca viza aia ar fi gratuita poate ar avea vreun sens dar asa... de ce ar creste brusc sansele romanilor obisnuiti de a primi viza, cat timp se afla ca nivel de trai tot acolo unde au fost acu 10 ani sau chiar mai rau ??

    1. Viza nu e in functie de nivelul de trai!

    Avem prea multa forta de munca ?

    Nu vă grăbiți ca se golește țara, la cat de patrioți sunt românii.

    Ciolacu presedinte. Iordanescu premier. De data asta castigam. Daca nu arbitreaza Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb