MARCEL CIOLACU: "PSD nu are 233 de parlamentari şi nici cele cinci partide de Opoziţie nu fac 233"

I.A.
Politică / 3 octombrie 2019

Marcel Ciolacu (Sursă foto: Twitter)

Marcel Ciolacu (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul, Marcel Ciolacu, a declarat joi că, matematic, PSD nu are 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, dar nici cele cinci partide de Opoziţie care au iniţiat moţiunea de cenzură nu au acest număr de voturi, informează Agerpres.

"În primul rând, o moţiune de cenzură trece cu 233 de voturi. În acest moment, mă refer exclusiv matematic, în funcţie de apartenenţa la fiecare partid, PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari. Asta e o veste proastă. Există şi o veste bună: nici cele cinci partide adunate nu fac 233. Vom vedea joi la moţiunea de cenzură cine va avea câştig de cauză", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după citirea moţiunii de cenzură în plenul comun.

El a adăugat că nu a avut discuţii pe tema aceasta cu premierul Viorica Dăncilă şi că nu ştie dacă din PSD vor mai pleca parlamentari la alte partide.

"Haideţi să vorbim de lucruri concrete. Ne vedem joi la moţiune, vedem dacă cele cinci partide fac numărul de 233 de voturi. Cred în continuare, şi după ce s-a citit astăzi moţiunea, mi s-a părut o moţiune neserioasă, nu văd niciun lider desprins pentru cele cinci partide şi cred că e un handicap în acest moment pentru a trece această moţiune. Să ne spună cine va fi premierul sau un program de guvernare schiţat. Ştiţi că a existat o moţiune care a trecut, atunci când a căzut Guvernul Ungureanu. Spre surprinderea mea, culmea, atunci tot domnul Victor Ponta era implicat, atunci a avut şi un program, ştiau cine va fi premier. Cam asta e diferenţa", a precizat Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Puțintică răbdare, stimabile.....

    un troglodit ajuns prin jocul intereselor in parlamentul romaniei! comentarii specifice celor care au fost prinsi pe picior de fuga si n'au nimic de spus.

    Opoziția la actuala guvernare (Dăncilă) poate constitui o majoritate în defavoarea continuării funcționării actualului guvern. Dar este absolut incapabilă să se coalizeze în sprijinul unui nou program de guvernare și al unei noi echipe guvernamentale. Ea are, poate, resursele necesare pentru a dărâma guvernul actual, dar este incapabilă să formeze un nou guvern.

    În acest moment probabilitatea de a avea o țară lipsită de un guvern legitim în momentul în care se termină și mandatul actualului președinte este mai mare ca niciodată. Practic ne putem întoarce în situația din 1990, când nicio forță politică nu era legitimă. Adică în condițiile în care nimeni nu mai deține autoritatea de a guverna. O catastrofă totală.

    Dacă lui Iohannis i-ar păsa de țara pe care este pe nedrept că o conduce ar evita această situație cu orice preț și ar opri moțiunea de cenzură. Speranța sa că va putea media între partidele de opoziție pentru a obține un nou "guvern al său" în pragul alegerilor prezidențiale - în acest moment autoritatea și prestigiul său au devenit minime - care să-i securizeze al doilea mandat este o utopie.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb