Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul, Marcel Ciolacu, a declarat joi că, matematic, PSD nu are 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, dar nici cele cinci partide de Opoziţie care au iniţiat moţiunea de cenzură nu au acest număr de voturi, informează Agerpres.
"În primul rând, o moţiune de cenzură trece cu 233 de voturi. În acest moment, mă refer exclusiv matematic, în funcţie de apartenenţa la fiecare partid, PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari. Asta e o veste proastă. Există şi o veste bună: nici cele cinci partide adunate nu fac 233. Vom vedea joi la moţiunea de cenzură cine va avea câştig de cauză", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după citirea moţiunii de cenzură în plenul comun.
El a adăugat că nu a avut discuţii pe tema aceasta cu premierul Viorica Dăncilă şi că nu ştie dacă din PSD vor mai pleca parlamentari la alte partide.
"Haideţi să vorbim de lucruri concrete. Ne vedem joi la moţiune, vedem dacă cele cinci partide fac numărul de 233 de voturi. Cred în continuare, şi după ce s-a citit astăzi moţiunea, mi s-a părut o moţiune neserioasă, nu văd niciun lider desprins pentru cele cinci partide şi cred că e un handicap în acest moment pentru a trece această moţiune. Să ne spună cine va fi premierul sau un program de guvernare schiţat. Ştiţi că a existat o moţiune care a trecut, atunci când a căzut Guvernul Ungureanu. Spre surprinderea mea, culmea, atunci tot domnul Victor Ponta era implicat, atunci a avut şi un program, ştiau cine va fi premier. Cam asta e diferenţa", a precizat Ciolacu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.10.2019, 12:30)
Puțintică răbdare, stimabile.....
2. fără titlu
(mesaj trimis de d.i. în data de 03.10.2019, 12:55)
un troglodit ajuns prin jocul intereselor in parlamentul romaniei! comentarii specifice celor care au fost prinsi pe picior de fuga si n'au nimic de spus.
3. Care nouă guvernare
(mesaj trimis de Svejk în data de 04.10.2019, 12:56)
Opoziția la actuala guvernare (Dăncilă) poate constitui o majoritate în defavoarea continuării funcționării actualului guvern. Dar este absolut incapabilă să se coalizeze în sprijinul unui nou program de guvernare și al unei noi echipe guvernamentale. Ea are, poate, resursele necesare pentru a dărâma guvernul actual, dar este incapabilă să formeze un nou guvern.
În acest moment probabilitatea de a avea o țară lipsită de un guvern legitim în momentul în care se termină și mandatul actualului președinte este mai mare ca niciodată. Practic ne putem întoarce în situația din 1990, când nicio forță politică nu era legitimă. Adică în condițiile în care nimeni nu mai deține autoritatea de a guverna. O catastrofă totală.
Dacă lui Iohannis i-ar păsa de țara pe care este pe nedrept că o conduce ar evita această situație cu orice preț și ar opri moțiunea de cenzură. Speranța sa că va putea media între partidele de opoziție pentru a obține un nou "guvern al său" în pragul alegerilor prezidențiale - în acest moment autoritatea și prestigiul său au devenit minime - care să-i securizeze al doilea mandat este o utopie.