Marcel Ciolacu: "Recunoaştem cu toţii rolul organizaţiilor non-guvernamentale în societate"

S.B.
Politică / 27 februarie

Marcel Ciolacu: "Recunoaştem cu toţii rolul organizaţiilor non-guvernamentale în societate"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor, în cadrul evenimentului "Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă" , că recunoaştem cu toţii rolul organizaţiilor non-guvernamentale în societate şi, mai ales, impactul pozitiv al politicilor propuse de acestea, informează news.ro.

Şi este cel mai bun moment pentru a ne exprima mulţumirea faţă de fondatorii, angajaţii, voluntarii, membrii şi susţinătorii acestor organizaţii.

"Sunt onorat să particip la acest eveniment şi să salut eforturile depuse de toţi cei implicaţi în promovarea unui mediu înconjurător sănătos şi durabil pentru generaţiile viitoare. Aprecierea mea se îndreaptă către fiecare dintre dumneavoastră. Prin rolul activ pe care îl aveţi în dezvoltarea şi implementarea politici publice de mediu în România, contribuiţi atât la protejarea şi conservarea resurselor noastre naturale, cât şi la crearea unui mediu mai curat şi mai sigur pentru toţi locuitorii României. Vă asigur pe această cale că, şi în continuare, aveţi întreaga mea susţinere în eforturile depuse", a transmis premierul Marcel Ciolacu, în cadrul evenimentului.

Şeful Executivului a arătat că, prinşi în agitaţia cotidiană, unele persoane uită, din păcate, că dezvoltarea economică şi socială, bunăstarea vieţii de zi cu zi, trebuie să ţină cont, să fie într-un echilibru cu natura, cea care ne oferă suportul existenţei. "De aceea, rolul dumneavoastră este cu atât mai important cu cât toate aceste deziderate - dezvoltare durabilă, combaterea efectelor schimbărilor climatice, reabilitare şi protejare a zonelor naturale, conservare a biodiversităţii, educaţie şi conştientizare - trebuie să fie pilonii de bază pe care România trebuie să evolueze", a spus premierul.

"Din punctul meu de vedere toate acestea trebuie să se materializeze în parteneriate între sectorul public şi societatea civilă. De altfel, chiar recomandarea Comisiei Europene, ca parte a Strategiei Europa 2020 pentru o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii, a făcut o prioritate din stabilirea şi consolidarea de parteneriate între instituţiile UE, administraţiile naţionale şi regionale şi părţile interesate din Europa", a mai declarat Ciolacu.

Premierul a arătat, cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor, că recunosc cu toţii rolul organizaţiilor non-guvernamentale în societate şi, mai ales, impactul pozitiv al politicilor propuse de acestea şi este cel mai bun moment pentru a-şi exprima mulţumirea faţă de fondatorii, angajaţii, voluntarii, membrii şi susţinătorii acestor organizaţii.

"Aş nominaliza câteva dintre proiectele de succes derulate în ultimii ani, dar ale căror propuneri de politici publice, alternative la cele formulate de Guvern, contribuie la promovarea unei dezvoltări sustenabile a comunităţilor şi a societăţii în general. Proiectul Politici publice pentru Dezvoltare Durabilă, implementat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, împreună cu Asociaţiile Mai Bine din Iaşi, BioSilva din Suceava, 2Celsius şi ECOTECA din Bucureşti, este un prim exemplu. Proiectul a vizat şase domenii prioritare de mediu: creşterea accesului la apă potabilă în spaţiul public, gestionarea deşeurilor din produse farmaceutice din afara circuitului sanitar-medical, creşterii calităţii aerului, crearea unei infrastructuri de reîncărcare publică a vehiculelor electrice, diminuarea risipei alimentare şi îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul pădurilor şi ariilor protejate din România prin aplicarea principiului transparenţei", a spus Ciolacu.

Ciolacu a precizat că un alt exemplu este cel de promovare a cercetării şi protejării mediului, desfăşurat de Fundaţia DALA, în parteneriat cu Asociaţia Peisagiştilor din România şi USAMV Cluj-Napoca, având ca obiect ecosistemele fragile din Munţii Făgăraşului.

"Prin acest proiect s-au dezvoltat soluţii inovatoare pentru protejarea comunităţilor locale împotriva inundaţiilor şi pentru restaurarea corpurilor de apă afectate de intervenţiile umane din ultimele decenii. Faţă de metodele tradiţionale de amenajare a râurilor împotriva inundaţiilor s-a venit cu o abordare alternativă şi durabilă şi s-a pus accent pe cercetarea şi studiile care au generat soluţii cu un impact minim asupra mediului şi asupra comunităţilor", a subliniat premierul.

El a afirmat că a lăsat la final un proiect de suflet, Via Transilvanica, derulat de Asociaţia Tăşuleasa Social din Bistriţa, un model de dezvoltare durabilă a turismului. "Sunt sigur că Via Transilvanica va deveni un real motor de regenerare şi de dezvoltare economică pentru zonele rurale care şi-au păstrat nealterate patrimoniul natural, arhitectura şi tradiţiile! Via Transilvanica este un exemplu de sustenabilitate în turism pe care îl putem multiplica prin proiecte similare viitoare, de care românii să se simtă mândri şi care poate fi perfect integrat în campania demarată deja "Cumpără româneşte!", a spus premierul.

Şeful Executivului a mai afirmat că aceste exemple sunt o dovadă în plus că dezvoltarea durabilă şi protejarea mediului nu au culoare politică.

"Ele ne privesc pe toţi! Iar politicul, prin deciziile luate, trebuie să ţină cont atât de realitatea din economia şi mediul social românesc, cât şi de propunerile pe care dumneavoastră, cei pe care astăzi vă sărbătorim, le faceţi cu atât de multă implicare şi devotament", a declarat Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ONGuri masini de spalat bani! - multe sunt instrumente de deviere capital de la taxare.

    s c c r e t 

    Da, acela de a da jos guverne legal instaurate si de a da lovituri de stat vand nu le convine cine a iesit in urma alegerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb