Marcel Ciolacu: "România trece de unul dintre cele mai complexe domenii ale procesului de aderare la OCDE"

S.B.
Politică / 9 aprilie

Marcel Ciolacu: "România trece de unul dintre cele mai complexe domenii ale procesului de aderare la OCDE"

Premierul Marcel Cioplacu afirmă, miercuri, că România a trecut cu bine de unul dintre cele mai complexe şi exigente domenii ale procesului de aderare la OCDE, cel privind guvernanţa corporativă. Astfel, a fost obţinut al 13-lea aviz formal din cele 25 necesare, potrivit news.ro.

"România trece cu bine de unul dintre cele mai complexe şi exigente domenii ale procesului de aderare la OCDE, cel privind guvernanţa corporativă! Am obţinut cel de-al 13-lea Aviz Formal din cele 25 necesare, adică încă o confirmare că suntem în grafic cu acest obiectiv strategic al ţării", a scris, miercuri, pe Facebook, premieurl Marcel Ciolacu.

Acesta reaminteşte că marţi a fost modificată, într-o şedinţă extraordinară de Guvern, Ordonanţa 109 privind guvernanţa corporativă, "tocmai din dorinţa de a o alinia mai bine la standardele şi instrumentele juridice ale OCDE".

"Avem astfel garanţia că aplicăm cele mai bune practici internaţionale în acest domeniu - atât pentru întreprinderile de stat, cât şi pentru companiile listate la bursă şi pentru piaţa de capital. Acest demers ne ajută şi în privinţa finalizării PNRR, guvernanţa corporativă fiind un jalon esenţial, unde ne-am propus să recuperăm întârzierile acumulate", a mai transmis premierul.

Acesta explică faptul că "aderarea la OCDE şi finalizarea PNRR funcţionează acum ca două mari motoare care se completează şi care au, în acest moment, cel mai puternic efect de tracţiune atât pentru administraţie, cât mai ales pentru economia românească".

"Sunt două motoare care ne ajută să construim o ţară mai modernă, mai competitivă şi orientată în mod natural spre performanţă", a mai transmis premierul.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, noi prevederi privind selecţia şi mandatul administratorilor companiilor publice.

Procedura de selecţie a membrilor consiliilor de administraţie (CA) şi a consiliilor de supraveghere (CS) trebuie finalizată în cel mult 150 de zile, iar membrii CA şi ai CS nu pot fi angajaţi ai societăţilor. Dacă sunt angajaţi, contractul de muncă se suspendă pe perioada mandatului. De asemenea, conducerile companiilor publice trebuie să aibă studii superioare finalizate cu examen de licenţă, dar şi experienţă de minim 7 ani în domeniu. Pentru directorat se impun salarii fixe şi o indemnizaţie care se actualizează anual.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3816
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8120
Gram de aur (XAU)Gram de aur454.7122

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb