Marcel Ciolacu: "Stabilitatea economică şi continuarea reformelor sunt direcţii de acţiune pentru Guvern"

S.B.
Politică / 14 iunie

Marcel Ciolacu: "Stabilitatea economică şi continuarea reformelor sunt direcţii de acţiune pentru Guvern"

Stabilitatea economică şi continuarea procesului de reforme sunt direcţii de acţiune pe care Guvernul le urmăreşte pentru consolidarea economiei româneşti, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea pe care avut-o, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Băncii Mondiale, informează Agerpres.

"Fondurile europene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi din cadrul financiar multianual 2021-2027 reprezintă oportunitatea dezvoltării României. Susţinerea proiectelor de investiţii prin aceste finanţări şi implementarea reformelor structurale vor accelera ritmul de creştere al economiei naţionale şi vor îmbunătăţi viaţa oamenilor. Ne bazăm în continuare pe sprijinul Băncii Mondiale pentru atingerea obiectivelor noastre", a afirmat Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

În context, şeful Executivului a apreciat colaborarea României cu această instituţie financiară internaţională.

"Rezultatele concrete ale acţiunilor noastre comune sunt proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, medicale, de învăţământ şi pentru îmbunătăţirea managementului riscului la dezastre şi al căror efecte sunt resimţite în viaţa de zi cu zi", a menţionat premierul.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, Ligia Deca, ministrul Educaţiei, Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, iar din partea Băncii Mondiale Antonella Bassani, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, Marina Wes, director regional pentru UE al Băncii Mondiale, Anna Akhalkatsi, director de ţară pentru Romania şi Ungaria.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. astia nici n-au castigat dar vorbesc de stabilitate.

    21% cat au luat in diaspora e sustinerea reala. in tara a fost cumparare de voturi, si numaratoare sa iasa cum vor ei.

    hai sa-i zdorbim la toamna ca pe o rama. de fapt , ramele sunt foarte utile. 

    1. Domnule CIOLACU. ROMANII,au VORBIT la VOT. Sub conducerea PSD si a DUMNEAVOASTRA,ROMANII,au inteles ca este timpul sa isi ia TARA INAPOI. Cineva,a crezut ca ROMANII,sunt o MASA AMORFA care poate fi DIRIJATA dupa cum vor STRAINII,care in timpul celor tri PRESEDINTI de DREAPTA,ei si TARA au fost FURATI de mii de miliarde de euro. Numai ca un proverb spune ca,SA TE FEREASCA DUMNEZEU de EXPLOZIA MAMALIGII ROMANESTI. Si la alegerile abia incheiate,ROMANII,nu au mai suportat JUGUL STRAIN,si satui de PAINEA plina de EURI,sosita in TARA sub forma de ALUAT produs din GRAU MODIFICAT GENETIC,au trecut la COVRIGII de BUZAU care sunt cei mai buni din ROMANIA,facuti din GRAU ROMANESC. Mai este putin timp pana la ALEGERILE PREZIDENTIALE si PARLAMENTARE si iata ca ROMANII,au spus STOP STRAINILOR si CALE LIBERA ROMANILOR care SIMT ROMANESTE. Asa ca domnule CIOLACU,CANDIDATI la PRESIDENTIE,intrucat ROMANII,prin VOTUL lor,va CHEAMA sa CONDUCETI TARA spre INDEPENDENTA si sa SCUTURATI JUGUL STRAIN. Nu luati in seama, CLEVETITORII AUTOHTONI care in fiecare zi anunta PRABUSIREA TARII,cei care spun acest lucru,sunt IMBOGATITII din MUNCA ROMANILOR in CARDASIE cu STRAINII,prin FURT.Nu uitati,TALPA TARII,este mai puternica decat PUTREZICIUNEA din VARFUL ei. Asa sa va ajute DUMNEZEU,ROMANII,au aratat ca va SUSTIN.!

      Nu uitati,TALPA TARII,este mai puternica decat PUTREZICIUNEA din VARFUL ei.

    'Stabilitatea și creșterea" economică este susținută din împrumuturi, este ca un bulgare de zăpadă care tot crește și crește și la un moment o să se spargă și o să ne trezim la realitate.

    1. BAI ROUBINNI. Cele mai BOGATE TARI ale LUMII,au DATORII atat de mari,incat le=ar trebui sute de PIBUri sa le PLATEASCA si vad ca o duc BINE MERSI. Tu din ce GALXIE faci parte,esti in aceslasi dormitor cu NEGRESCU,si IALOMITIANU,care nu stiu ce cauta toata ziu pe la televiziuni. Insa unii,asa isi castiga EXISTENTA,GIOVLAIND si VISAND APOCALIPSA.!

      Stabilitate cu cresterea accelerata a datoriei fára a se investi in ceva care sa produca pe viitor o valoare adaugata pentru multi oameni pare un paradox.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb