Marcel Ciolacu vrea suspendarea negocierilor privind viitorul Cabinet până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor

S.B.
Politică / 20 mai 2023

Marcel Ciolacu vrea suspendarea negocierilor privind viitorul Cabinet până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie să fie suspendată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor, dar şi restanţa ''majoră'' privind reforma pensiilor speciale, informează Agerpres.

''De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea ţării şi buna guvernare, astfel încât românii şi economia românească să treacă mai uşor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenţilor politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorităţi, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată'', a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, Coaliţia are datoria să se reunească în primul rând pentru urgenţele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluţiile sustenabile şi un termen clar pentru noua lege a salarizării.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Se vede clar din lehamitea asa zisilor lideri , nistor si hadar ca-i o greva impusa de cei care trag sforile in politica romaneasca . tara este condusa doar prin minciuni , manipulari , diversiuni , teatru . nimic nu este ceia ce se vede .

    1. De acord. Au "livrat greva" iar marioneta de Ciolacu s'a panicat si nu vrea sa mai fie premier.

      PROTARULE,ce meserie ai ma,cumva esti MANIPULA-TOR.? Bravo lui CIOLACU. Cum se face ca pana acum PROFESORII si MEDICII,ereau foarte multumiti cu salariile si conditiile de munca si odata cu DEMISIA premierului PNL,sau trezit sindicalistii ca au salarii mici si muncesc degeaba.? CIOLACU,a fost foarte bine CONSILIAT de cei care il consiliaza si are dreptate. PNL,sa dea premierul pana cand se v-a rezolva cu revendicarile sindicalistilor,nu sa ii lase lui ca premier acest cartof fierbinte in brate. Si ca sa nu fie DUBII. IOHANNIS,nu este STRAIN de aceste miscari sindicale. Am vazut ca odata cu REVENDICARILE PROFESORILOR,IOHANNIS a iesit si a declarat ca PROFESORII trebuie sa aibe salarii mari. Pai ce ai facut TURISTULE 8 ani.? FIIND si profesor de ce nu ai rezolvat tu cu GUVERNELE tale aceste cereri.? CIOLACU,nu trebuie sa cedeze pana ce actualul GUVERN nu v-a rezolva aceste cereri ale sindicalistilor.!

    Motto:

    "Dar ţara nu se face cu laşi, cu apatrizi 

    Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi 

    Să curăţăm tot răul din viaţa României 

    Că noi suntem partidul şi ţara omeniei" 

    (Adrian Păunescu- Trăiască România) 

    După ce timp de un an si jumătate PSD a fost la guvernare alături de PNL si UDMR s-a trezit Ciolacu abia acum că orice negociere privind "rotativa guvernamentală" trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor din învătământ, precum şi a restanţei privind reforma pensiilor speciale. Dar până acum ce-aţi făcut ? V-aţi certat pe ciolan în loc să rezolvati la timp problemele prioritare ale guvernării. Problema subfinantării învătământului este veche, desi Legea educației naționale nr. 1/2011 prevede alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. De atunci legea a fost însă fentată in fiecare an de guverne, prin diferite tertipuri juridice. Astfel că in anul 2022, de exemplu, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost de 32 de miliarde de lei, adică aproximativ 3% din PIB, la jumătate faţă de cât ar fi trebuit să fie potrivit legii. De asemenea, incă de la sfârşitul anului 2022, se discuta de reforma pensiilor speciale insistând asupra riscului de neîndeplinire a jalonului din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu consecinte in pierderea unei importante finanţri cu bani europeni pentru proiecte vitale din România.

    Asadar, rezolvarea prioritară a acestor restante chiar si acum in ceasul al 12-lea este mai importantă decât orice alt calcul politic. Mai bine mai târziu, decât niciodată. Si cu toate astea se mai găseste câte un neisprăvit care să afirme că "PSD-ul face un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”.  

    Vine recesiunea iar PSD nu are solutii, normal. Asta cu negocierile cu sindicatele e traznaia de adormit opinia pt ca nu sunt bani decat daca tai aparatul bugetar scump si ineficient + pensiile nemuncite.

    1. Statul poate găsi finanțare rapid, adică mai baga o taxa, se mai mărește un impozit, se umbla la cota TVA, se mărește cu un ani vârsta de pensionare și mulți nu mai apuca vârsta de pensionare, se mai scoate câteva medicamente din lista cu medicamente compensate, se mai scoate câteva titluri de stat cu dobândă real negativă, se mai vinde o bucată din tara, etc. Politicianul roman e inventiv când își vede veniturile lui în pericol să scadă și face tot posibilul sa nu se întâmple, chiar daca țară se duce de râpă.

    Prin asta arata ca-i incompetent. Incompetent. O sa vedeti mai tarziu. In ce sens? El nu preia "jobul "dc sunt probleme. Pai unul competent zicea da stiu problema am solutia. De ex, pensiile speciale impozitate si data o marire la profesori. Poate 10% sa zicem putin peste inflatia oficiala care acum e 9.

    Bine el putea sa vina cu solutia lui. Din moment ce nu i-a puiat capul chiar nimic, eu cred ca va fi incompetent, pt ca probleme vor mai fi si se va comporta la fel: sa vina cineva sa le rezolve(ca el nu stie). Vai, jalnic. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb