Marea Britanie ar putea sechestra averea fiicei vitrege a lui Lavrov

Marea Britanie ar putea sechestra averea fiicei vitrege a lui Lavrov

C.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 11 martie 2022

Polina Kovaleva

Polina Kovaleva

O investigaţie efectuată de echipa de jurnalişti a lui Alexei Navalny a publicat un documentar referitor la viaţa dublă a lui Lavrov specifică oligarhilor ruşi: lux şi opulenţă în capitalele occidentale. Reporterii cer sancţionarea acestora şi relatat date impresionante despre stilul de viaţă de care se bucură în Londra fiica vitregă a ministrului de externe rus, Polina Kovaleva, şi mama ei, Svetlana Plyakova.

Maria Pevcikh, o jurnalistă de investigaţii, a expus pe o reţea de socializare o parte din informaţiile pe care organizaţia de care aparţine le-a scos la lumină pe 16 septembrie 2021. Materialul publicat atunci pe youtube era intitulat "Iahturi, mită şi o amantă. Ce ascunde ministrul Lavrov" a generat un imens scandal în Rusia şi a adunat milioane de vizualizări. Autoarea a lansat o anchetă asupra familiei extinse a ministrului rus de externe, concentrând atenţia asupra fiicei sale vitrege, care locuieşte la Londra în bogatul cartier Kensington, în vecinătatea familiei regale britanice şi a altor personalităţi de notorietate.

"Aş dori să o cunoaşteţi pe Polina Kovaleva. Polina este o rusoaică în vârstă de 27 de ani, din Londra. Locuieşte într-un apartament uriaş în Kensington şi îi place să petreacă, feed-ul său de Instagram arată ca o vacanţă non-stop. Asta nu este deloc o noutate, dar există un mic detaliu... Polina este fiica vitregă a ministrului rus de externe Serghei Lavrov. Da, ACEA Lavrov. El este unul dintre cei mai apropiaţi susţinători ai lui Putin, capul său de încredere plin de aere iaracum şi un criminal de război", îşi începe relatarea Pevchikh.

Mai precis, este fiica celei de-a doua soţii a lui Lavrov. Contul său de Instagram povesteşte despre o viaţă de milionar: vile luxoase, petreceri pe yachturi scumpe, haine semnate de designeri de top. "De unde vin toţi aceşti bani?" se întreabă presa internaţională.

Maria Pevchikh susţine că fata ar trebui să explice originea celor cinci milioane de lire sterline cu care a fost cumpărat în 2016 imensul apartament londonez din Kensington High Street, fără nicio ipotecă.

În contextul sechestrului impus de autorităţile occidentale oligarhilor ruşi, The Times reia astăzi povestea investigată de echipa lui Navalny, actual prizonier politic al Kremlinului. "Viaţa de la Londra a fiicei vitrege a lui Serghei Lavrov" titrează ziarul londonez şi trece în revistă cererile care există în Marea Britanie de a o sancţiona pe mama "oficiala" Svetlana Polyakova, soţia ascunsă, a demnitarului şi tinerei Polina care a reuşit să cumpere un apartament de milioane lire pe când avea doar 21 de ani şi niciun loc de muncă declarat.

Serghei Lavrov este una dintre figurile de top ale dictaturii Putin şi unul dintre cei mai aprigi susţinători ai invaziei Ucrainei iar recent a sfidat mapamondul susţinând că Moscova nu ar fi atacat vreodată nicio altă ţară vecină. În discursurile sale agresive la adresa Occidentului critică atât modul de viaţă şi cât şi politicile europene în contradictoriu însă cu viaţa sa personală în care familia lui locuieşte în lux şi se bucură de beneficiile democraţiilor pe care le atacă.

Potrivit documentarului menţionat, Polina Kovalev nu este căsătorită iar tatăl ei nu este milionar. Mama sa, fosta soţie a lui Lavrov, nu are nicio ocupaţie dar cu toate acestea deţine un "modest" apartament la Moscova evaluat la "doar" 6-8 milioane dolari, precum şi a altor proprietăţi scumpe sau a cel puţin două maşini de lux, - "deloc rău pentru o şomeră"- ironizează Maria Pevcikh, autoarea dezvăluirilor.

Ministrul rus are o soţie "oficială" în vârstă de 50 ani. Cu toate acestea, nimeni nu a auzit de ea sau i-a văzut împreună în public de ani de zile spre deosebire de Svetlana Polyakova, iar presa internaţională susţine că ea este adevărata soţie şi că ar fi împreună de la începutul anilor 2000.

Echipa de investigaţii a lui Navalny precizează că "Svetlana îl însoţeşte şi pe Lavrov în toate călătoriile oficiale de afaceri externe. Uneori îşi ia cu el chiar şi mama în vârstă de 78 de ani. Întreaga familie este înscrisă ca membru al misiunii diplomatice. Am aflat că Polyakova a folosit avionul Ministerului de peste 60 de ori".

Potrivit acestora, Polina este fiica lui Polyakova dintr-o căsătorie anterioară pe care Lavrov, se pare, a adoptat-o. Toate materialele partajate de Pevchikh sunt documentate cu arhivele Kremlinului, fotografii şi jurnalele de călătorie iar The Times, la rândul său, s-a concentrat pe viaţa fiicei vitrege, care ar putea fi foarte curând afectată de sancţiuni economice şi să rămână fără apartamentul de care se bucură în Kesington. "Kovaleva a urmat un internat privat din Bristol înainte de a obţine o licenţă de primă clasă în Economie cu Politică la Universitatea Loughborough şi, ulterior, a absolvit un Master în Economie şi Strategie de Afaceri la Imperial College London", a precizat publicaţia britanică.

Ulterior studiilor, menţionează presa britanică, tânăra a avut "noroc": a început imediat să lucreze pentru Gazprom, gigantul energetic rus unde şi-a folosit cunoştinţele dobândite în Occident în zona fuziunilor şi achiziţiilor iar ulterior a lucrat la Glencore, o companie minieră.

Înainte de a-şi cumpăra propria casă, Polina a locuit în Holland Park, în vestul Londrei, într-o casă terasată despre care The Times dezvăluie că este deţinută de ambasada Rusiei. Înregistrările publicate relatează că ambasada ucraineană din apropiere a reclamat Rusia că şi-a însuşit în mod abuziv proprietatea asupra clădirii.

Kovaleva locuieşte actualmente într-un apartament pe care documentele din cartea funciară arată că l-a cumpărat pentru 4,4 milioane de lire sterline, fără ipotecă, în 2016, când avea 21 de ani, într-un bloc chiar lângă Kensington High Street. Ea împarte apartamentul cu un bărbat, despre care se presupune că ar fi partenerul ei, care deţine şi un pachet de 10% din compania de investiţii pe care o conduce acum", menţionează Times.

Pevcikh oferă multe detalii despre fascinanta istorie ascunsă a ministrului rus de externe: "Mama Polinei şi Lavrov sunt împreună de aproximativ două decenii. Tatăl biologic al Polinei nu este foarte bogat. Ea nu are un soţ oligarh. Dar, la vârsta de 21 de ani, a cumpărat acest apartament londonez de pe strada Kensington High pentru 4,4 milioane de lire sterline. Plată în numerar. Fără ipotecă. 4,4 milioane de lire sterline. Poate cineva să explice cum este posibil? Singura ei sursă de bani este mama sa şomeră, care se întâmplă să fie soţia informală a lui Lavrov. Acesta este exemplul manual al bogăţiei inexplicabile. Proprietatea poate fi confiscată legal chiar acum"(...) "Polina şi mama ei trebuie anchetate. Polina trebuie să-şi facă bagajele Louis Vuitton, să-şi ia rămas bun de la viaţa ei britanică şi să părăsească Marea Britanie. Dacă nu poate explica de unde a obţinut cei 4,4 milioane de lire sterline, bunurile sale trebuie confiscate conform procedurii Ordinului de avere inexplicabilă" concluzionează jurnalista.

Deloc întâmplător dar tardiv, Polina a decis să-şi şteargă profilurile de pe reţelele de socializare după ce Rusia a decis să invadeze Ucraina.

"Lavrov a acuzat Marea Britanie că foloseşte arme chimice DE DOUĂ ORI. Prima dată a susţinut că Marea Britanie a organizat otrăvirea de la Salisbury. Şi, mai recent, m-a acuzat public că l-am otrăvit pe şeful meu, Navalny cu Novichok, la cererea serviciilor secrete din Marea Britanie, pentru care, potrivit lui, lucrez", şi-a amintit autorul anchetei, adăugând: "a ţinut numeroase discursuri despre malefica Anglie şi oribilele ţări liberale occidentale care vor să distrugă Rusia şi Ucraina. Deci de ce naiba locuieşte fiica ta vitregă în centrul Londrei? De ce nu în Crimeea sau Donbass, de ce nu vă mutaţi acolo?" întreabă ironic curajoasa jurnalistă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In Dombas cu putoarea asta ..

    1. AS invita o sa mergem la plimbare cu Barca, pe Lac trece cu vederea ca Nu am un Yacht asa Mare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb