Marea Britanie are un nou sistem de urmărire al imigrărilor

A.P.
Miscellanea / 13 iulie 2020

Marea Britanie are un nou sistem de urmărire al imigrărilor

Personalul de îngrijire la domiciliu va fi exclus din sistemul de vize rapide oferit muncitorilor din domeniul sănătăţii, a confirmat guvernul britanic, conform The Guardian.

Lucrarea de 130 de pagini, publicată luni de biroul intern, stabileşte, de asemenea, condiţiile stricte în limba engleză pentru doritorii din ţările UE şi non-UE care doresc să vină să lucreze în Marea Britanie.

În plus, descrie un regim de expulzare solid, în care naţionalii UE ar putea fi expulzaţi dacă sunt condamnaţi la închisoare chiar şi pentru mai puţin de un an, în perioada şederii lor în Marea Britanie.

Baza noului sistem bazat pe puncte, care va închide graniţele Regatului Unit pentru lucrătorii cu salarii mai mici sau pentru cei care nu pot vorbi engleza , după ieşirea din UE, a fost iniţial pusă în februarie, înainte de apogeul crizei coronavirusului.

Noul document spune că guvernul "salută contribuţiile vitale pe care medicii, asistenţii medicali şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii din străinătate le aduc la Sistemul Naţional de Sănătate" şi subliniază o viză specială pentru lucrătorii calificaţi.

"Viza de sănătate şi îngrijire" implică taxe de cerere "reduse" pentru asistenţa dedicată celor care solicită, de obicei bătrâni. În ciuda numelui, lista profesiilor care pot utiliza viza nu acoperă personalul de îngrijire, conform The Guardian.

Downing Street a confirmat că acesta a fost cazul.

Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson a spus: "Ne dorim ca angajatorii să investească mai mult în formarea şi dezvoltarea angajaţilor din această ţară".

"În ceea ce priveşte lucrătorii din sectorul de îngrijire, consilierii noştri în domeniul migraţiei au propus să finanţăm suplimentar cu 1,5 miliarde de lire sterline asistenţa socială în 2021-22, precum şi să lansăm o nouă campanii de recrutare, ceea ce am şi făcut."

Toţi solicitanţii trebuie să îndeplinească, de asemenea, cerinţele unui salariu minim. Pragul minim general pentru lucrătorii calificaţi este de 25.600 de lire sterline, deşi acest nivel se încadrează la 20.480 de lire sterline atât pentru persoanele aflate la începutul carierei, cât şi pentru unele persoane din sectoarele de sănătate şi educaţie.

Aceasta ar reprezenta o barieră suplimentară pentru mulţi angajaţi, având în vedere că salariile medii din sector sunt de aproximativ 16 500 de lire sterline pe an. De asemenea, rămâne de văzut cât de mulţi astfel de oameni vor trebui să plătească taxe.

Vorbind cu reporterii luni, Johnson a spus că nu crede că schimbările vor afecta excesiv sectorul de îngrijire.

În viitor, imigranţii vor trebui să demonstreze competenţa lingvistică, arătând că au "trecut un test acreditat de limba engleză" sau că "au avut o experienţă de imigrare anterioară de succes".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb