Marea Britanie interzice anumite operaţii "intime"

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 27 ianuarie 2022

Marea Britanie interzice anumite operaţii "intime"

Graniţele culturale trasate în minţile oamenilor dispar mai greu de cât s-ar crede. Mutarea dintr-o ţară în alta nu rezolvă automat lucrurile. Subiectul ştirii de mai jos poate părea uşor neserios, dar în spatele acestei probleme se ascund uneori drame imense. Guvernul britanic are în vedere interzicerea operaţiei de refacere a himenului şi testele de virginitate, pe fondul constrângerilor la care sunt supuse femeile şi fetele din anumite comunităţi, iar o opinie în acest sens a fost exprimată şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Prin această intervenţie chirurgicală este recreat himenul femeii, care în unele culturi este legat de virginitate şi a fost descris ca o formă de abuz. Procedura va fi incriminată, precum şi testarea virginităţii. Ministrul Sănătăţii Gillian Keegan a spus că guvernul "este determinat să protejeze femeile şi fetele vulnerabile din ţară". Himenoplastia costă, în clinicile din Marea Britanie, în jur de 3.000 de lire sterline. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus că "un himen aparent nu este un indicator sigur al actului sexual". Himenul femeii se poate rupe în mai multe situaţii, nu doar printr-un act sexual, precum prin practicarea unor sporturi sau folosirea tampoanelor. Guvernul britanic a inclus amendamente în proiectul de lege privind sănătatea şi îngrijirea, care ar incrimina "convingerea" unei persoane să îşi facă operaţia şi ar putea fi pedepsită cu până la cinci ani de închisoare. Ar putea fi infracţiune şi realizarea procedurii peste hotare. Anul trecut, când proiectul de lege a fost în Camera Comunelor, guvernul l-a modificat pentru a interzice testarea virginităţii după ce a numit practica "imposibil de apărat". Activiştii spun că testarea virginităţii şi himenoplastia sunt strâns legate. Diana Nammi, director executiv al Organizaţiei pentru drepturile femeilor iraniene şi kurde, este de acord cu interzicerea procedurii şi a spus: "Fiecare femeie şi fată care se confruntă cu această operaţie invazivă, este constrânsă - direct sau indirect - să se prezinte ca «fecioară» şi, în multe cazuri se realizează pentru a permite o căsătorie forţată, organizată de familia ei. Himenoplastia cauzează traume şi în jur de jumătate dintre cazuri nu au rezultatul aşteptat în timpul actului sexual, lăsând-o vulnerabilă la abuzuri sau chiar la uciderea din onoare". Practica himenoplastiei apare în culturi conservatoare pentru care virginitatea are o mare însemnătate. OMS a afirmat că testele de virginitate se fac în 20 de ţări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca testul de virginitate este un abuz, desi el este facut voluntar de catre femeie, de ce nu interzicem si testele antidrog in afara sofatului? Ce conteaza pentru un angajator, o scoala, etc, ce face ionelul in timpul liber?

    1. cred ca esti dus in tarile arabe chiar si la tigani testele se fac cu japca caci parinti iau bani multi din vanzarea fetelor chiar si de minore ,iar ginerica poate sa o omoare daca nui virgina ,compara situatia asta cu prafuitul tau foarte bine fac engleji stai intro tara civilizata poartate ca atare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb