Marea Britanie: Modificarea bonusurilor bancherilor creează mai multe riscuri

A.B.
Internaţional / 8 ianuarie

Marea Britanie: Modificarea bonusurilor bancherilor creează mai multe riscuri

Propunerea de renunţare la unele restricţii din Marea Britanie asupra bonusurilor bancherilor va spori riscurile cu care se confruntă sistemul financiar al ţării, chiar dacă este sprijinit efortul Regatului Unit de a deveni mai competitiv, se arată într-un raport al Autorităţii de Reglementare Prudenţială (Prudential Regulation Authority - PRA), transmite Bloomberg.

Noile reglementări - care vor scurta perioada de aşteptare pentru bonusurile principalilor directori de la opt la cinci ani, fac parte din eforturile PRA de a satisface cerinţele Guvernului de sprijinire a ambiţiilor de creştere, a declarat şeful Autorităţii de Reglementare Prudenţială de la Banca Angliei, Sam Woods.

În noiembrie, ministrul de Finanţe, Rachel Reeves, a trimis PRA şi altor autorităţi de reglementare propunerea de renunţare la unele restricţii asupra bonusurilor bancherilor, scrie Bloomberg.

"Ei nu au analizat profund noile reguli, dar cred că este extrem de clar mesajul: vrem să stimulăm creşterea şi ne asumăm riscurile. Scurtarea perioadei de aşteptare cred că, în mod potenţial, va spori riscurile din sistem dar credem că ar fi o decizie rezonabilă", a adăugat Woods.

De asemenea, PRA va reduce nivelul capitalului solicitat creditorilor pentru împrumuturile acordate micilor afaceri şi activităţile de finanţare a comerţului. În unele cazuri, a explicat Woods, Marea Britanie nu se mai încadrează în cerinţele internaţionale, deşi "la un nivel care este tolerabil".

Alte instituţii britanice, cum ar fi Autoritatea de Conduită Financiară (FCA), au avertizat că noile reglementări s-ar putea dovedi a fi dificil de implementat în unele zone.

Woods a anunţat că este în favoarea implementării propunerii care va permite companiilor de asigurări să investească mai rapid şi să obţină ulterior aprobarea autorităţilor de reglementare, informează Bloomberg.

Ca parte a modificării reglementărilor privind bonusurile bancherilor, PRA şi FCA iau în considerare reducerea numărului de persoane cărora li se aplică regulile privind plăţile şi ar putea fi permisă plata unor bonusuri parţiale, din primul an, pentru unii bancheri. În cazul celor care îşi asumă riscuri ridicate, perioada de aşteptare pentru bonusuri va fi scurtată la patru ani.

Marea Britanie a fost mult timp criticată pentru reglementările privind bonusurile - mai stricte decât cele din alte centre financiare importante, cum ar fi New York - pe motiv că ar afecta competitivitatea ţării şi ar face dificilă menţinerea talentelor din domeniul financiar în Londra.

"Guvernul vrea să încurajeze asumarea mai responsabilă a riscurilor", a apreciat Woods.

PRA supervizează securitatea şi soliditatea financiară a celor mai mari creditori, companii de asigurări şi firme de investiţii din Marea Britanie, un grup de aproximativ 1.500 companii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8217
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2862
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0012
Gram de aur (XAU)Gram de aur411.4200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb