Marea Britanie şi UE au început a doua rundă de negocieri pentru Brexit

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iulie 2017

Marea Britanie şi UE au început a doua rundă de negocieri pentru Brexit

Negociatorii Marii Britanii şi cei ai Uniunii Europene (UE) s-au întâlnit, ieri, la Bruxelles, pentru cea de-a doua rundă de discuţii privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar (Brexit), ambele părţi angajându-se să abordeze în profunzime subiectele esenţiale, conform Reuters. Această rundă va dura patru zile şi priveşte teme legate de drepturile cetăţenilor, acordul financiar şi frontiera cu Irlanda de Nord.

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a afirmat: "Am avut un început bun luna trecută (n.r. - la lansarea oficială a discuţiilor), dar acum vrem să pătrundem în substanţa acestui subiect. Pentru noi, acum este extrem de important să obţinem un progres. Este timpul să trecem la lucru şi să avem negocieri de succes".

Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a spus, la rândul său: "Acum vom ajunge în profunzimea subiectului, la esenţa acestuia. Trebuie să examinăm şi să comparăm cele două poziţii, ca să obţinem un progres". Domnia sa a adăugat că joi va oferi detalii privind negocierile.

David Davis a îndemnat negociatorii din Regatul Unit şi UE să realizeze progrese în rezolvarea aspectelor privind drepturile cetăţenilor europeni rezidenţi în Marea Britanie, respectiv ale britanicilor rezidenţi în UE.

Aceasta este prima rundă de negocieri dedicată exclusiv stabilirii termenilor ieşirii Marii Britanii din UE, în condiţiile în care prima rundă, din 19 iunie, a fost organizată pentru stabilirea calendarului şi a modalităţii de lucru în privinţa negocierilor care vor avea loc lunar, timp de o săptămână, la Bruxelles.

Recent, negociatorul-şef din partea Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, a subliniat că negocierile de Brexit trebuie încheiate până în 30 martie 2019, iar UE nu va susţine extinderea acestui termen.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb