Marele juriu special din Georgia a recomandat inculparea senatorului Lindsey Graham şi a altor aliaţi ai lui Trump

S.B.
Internaţional / 8 septembrie 2023

Marele juriu special din Georgia a recomandat inculparea senatorului Lindsey Graham şi a altor aliaţi ai lui Trump

Un mare juriu special din Georgia a recomandat în decembrie 2022 formularea de acuzaţii penale împotriva senatorului republican american Lindsey Graham şi a altor aliaţi ai lui Donald Trump în cadrul anchetei privind eforturile de a anula înfrângerea fostului preşedinte la alegerile din 2020, potrivit unui raport făcut public vineri, informează news.ro.

Niciunul nu a fost acuzat în cele din urmă atunci când procurorii din Georgia au intentat un amplu dosar penal împotriva lui Trump şi altor 18 presupuşi complici.

Marele juriu special a recomandat să fie formulate acuzaţii şi împotriva lui Lindsey Graham, un senator de lungă durată care reprezintă Carolina de Sud, precum şi a celor doi senatori americani care reprezentau Georgia la acea vreme, Kelly Loeffler şi David Perdue, se arată în raport. La fel ca Trump, toţi sunt republicani. Juraţii au recomandat, de asemenea, acuzaţii împotriva fostului consilier de securitate naţională al lui Trump, Michael Flynn, a consilierului Boris Epshteyn şi a avocaţilor Lin Wood şi Cleta Mitchell.

Nu este clar de ce procurorul districtual din comitatul Fulton, Fani Willis, a optat în cele din urmă să nu formuleze acuzaţii împotriva celor şase persoane, iar biroul său nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, menţionează Reuters.

Cele şase persoane se numără printre cele 39 pe care marele juriu special a recomandat să fie puse sub acuzare în raportul său din 15 decembrie, care a fost sigilat timp de nouă luni find dat publicităţii abia vineri.

Marele juriu special nu avea puterea de a emite acuzaţii, dar procuroarea Willis a folosit dovezile pe care le-a adunat pentru a cere punerea sub acuzare a lui Trump şi a celor 18 coinculpaţi ai săi de către un mare juriu obişnuit, luna trecută.

Răspunzând la publicarea raportului, vineri, Trump a declarat că acesta arată că demersurile făcute de procuroarea Willis au fost motivate politic. "Au vrut să pună sub acuzare pe oricine se întâmpla să respire în acel moment", a scris el pe reţelele sociale.

Trump şi ceilalţi inculpaţi în acest caz au pledat nevinovat. Ca şi în cazul celorlalte trei procese penale ale sale, Trump a negat orice abatere şi a declarat că este victima unei persecuţii politice.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se discrediteaza deja,justitia in general,

    mai ales fiind vorba de marele USA 

    1. Trolii rusi nu au pauza. Ei trebuie sa dea din gura. Nu conteaza daca spun ceva inteligent sau inteligibil. Propaganda vestica e de vina

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb