Mari bănci internaţionale, acuzate de manipularea Libor

Ziarul BURSA #Internaţional / 25 septembrie 2013

Mari bănci internaţionale, acuzate de manipularea Libor

Mari bănci internaţionale - "JPMorgan Chase & Co.", "Credit Suisse", UBS, "Barclays", "Lloyds Banking Group", "Westlb" AG, "Royal Bank of Scotland", "Cooperatieve Centrale Raiffeisen Boerenfleenbank", "Norinchukin Bank", "Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ", HBOS, "Société Générale" şi "Royal Bank of Canada" - au fost acuzate de către agenţia de reglementare National Credit Union Administration (NCUA) din SUA de manipularea dobânzii Libor, transmit Reuters şi Bloomberg, potrivit Agerpres.

În plângerea depusă de NCUA la Tribunalul din Kansas se arată că cele 13 bănci au manipulat indicele Libor, provocând "pierderea veniturilor din investiţii şi alte active deţinute de cinci asociaţii de creditare corporatistă: U.S. Central, WesCorp, Members United, Southwest şi Constitution".

Băncile sunt acuzate că au oferit informaţii false ca răspuns la chestionarul Asociaţiei bancherilor britanici (BBA), care întreba zilnic băncile cât de multă le costă să împrumute bani una alteia în diferite intervale de timp şi în zece valute diferite.

Săptămâna trecută, banca elveţiană UBS a acceptat să plătească amenzi de 1,5 miliarde dolari pentru închiderea investigaţiilor de manipulare a ratei dobânzii în SUA, Marea Britanie, Elveţia şi Japonia. Băncile britanice "Barclays" şi "Royal Bank of Scotland" au ajuns, de asemenea, la acorduri cu autorităţile.

Multe din băncile care stabilesc Libor sunt investigate de autorităţile din Europa, Japonia şi Statele Unite pentru că ar fi implicate într-un scandal de manipulare care a determinat mai multe bănci să se retragă din panelurile care stabilesc aceste dobânzi.

Libor este rata dobânzii pe piaţa de împrumuturi interbancare din Londra. Dobânzile Libor erau fixate zilnic de British Bankers Association, pe baza datelor pe care le primea de la un grup de bănci. Libor este un indicator de referinţă pentru produse financiare în valoare de peste 350.000 de miliarde de dolari, fiind unul din cei mai urmăriţi indici din lume. Această dobândă, utilizată ca indicator de referinţă pentru numeroase produse financiare, este stabilită de bănci pe baza dobânzilor la care cred că se vor putea împrumuta între ele.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb