Maria Grapini, confirmată pe lista alegerilor europarlamentare

Alexandra Oancă
Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2014

Ministrul delegat pentru IMM, Afaceri şi Turism, Maria Grapini a fost propusă pe listele Partidului Conservator (PC) pentru alegerile europarlamentare din acest an, alături de Laurenţiu Rebega, preşedintele PC Prahova, potrivit unui anunţ făcut ieri de liderul partidului, Daniel Constantin. Domnia sa a precizat că este prematur să discute despre propunerea pe care o vor face conservatorii pentru postul de ministru pentru IMM-uri, acest lucru fiind luat în discuţie în momentul în care şeful Executivului va decide că cei care sunt miniştri şi vor candida la europarlamentare trebuie să părăsească Guvernul.

Totodată domnia sa a motivat că Maria Grapini a fost nominalizată pentru faptul că reprezintă un segment extrem de important de votanţi ai PC şi nu pentru că i s-ar fi reproşat ceva. Surse politice spun, însă, că Maria Grapini ar urma să părăsească ministerul în luna martie şi că decizia vine deoarece membrii partidului şi şeful executivului nu ar fi fost mulţumiţi de activitatea domniei sale.

Reprezentanţii mediului de afaceri au catalogat decizia drept una politică, susţinând că nu îi priveşte neapărat direct. Pentru reprezentanţii industriei adevărata problemă a mediului de afaceri autohton rămâne însă lipsa de deschidere a guvernului pentru sprijinirea sectorului. "Suntem inundaţi de politicieni experţi în lipit afişe şi cu merite de partid, dar care se dovedesc ineficienţi în practica guvernării", ne-a spus Mihai Ionescu, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

Totodată, Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), a reaminit că guvernul nu are cum să asigure o dezvoltare economică fără o atitudine pro-business, şi a reaminit că acest lucru nu depinde de un singur om.

Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronale din Turismul Românesc (FPTR), este de părere că anunţul a fost făcut prea devreme, fapt ce va afecta acţiunile ministerului în următoarele luni. "Cei de la minister vor fi prea ocupaţi să îşi găsească locuri de muncă iar doamna ministru Grapini va pierde din autoritatea pe care o are în faţa colegilor de partid, a parlamentului şi a guvernului pentru că toată lumea ştie că pleacă în două luni". Totodată, domnia sa a precizat că organizaţia pe care o reprezintă îşi va menţine obiectivele deja asumate, indiferent de schimbările ministeriale. "Suntem suficient de maturi ca organizaţie încât să continuăm să ne respectăm obligaţiile asumate ca mediu de afaceri. Noi nu puteam să ne luăm hotelurile în spate şi să plecăm la Bruxelles".

Foarte nemulţumit de această schimbare este Mihai Ionescu, care a subliniat că: "Există un mare deficit de profesionişti la nivelul miniştrilor şi secretarilor de stat iar plecarea actualului ministru de resort este o sancţiune politică şi o modalitate de a-i încheia cariera guvernamentală într-un mod discret". Totodată Mihai Ionescu consideră că această decizie ar putea avea repercusiuni nu doar asupra mediului de afaceri, ci şi asupra întregii economii care se vor reflecta şi în Produsul Intern Brut (PIB).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb