Marian Oprişan i-a spus primului-ministru că nu a deturnat fonduri guvernamentale

Ziarul BURSA #Politică / 8 decembrie 2005

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, l-a informat ieri, la videoconferinţă, pe premierul Călin Popescu-Tăriceanu că nu a deturnat fondurile guvernamentale destinate reabilitării infrastructurii afectate de inundaţii, aşa cum este acuzat de Autoritatea Naţională de Control (ANC), transmite Rompres.

La finalul videoconferinţei, Marian Oprişan a ţinut neapărat să ia cuvîntul pentru a i se adresa primului-ministru şi l-a rugat pe acesta să ţină cont că "Vrancea a fost cel mai afectat judeţ al României la inundaţii".

"Vreau să vă spun că cele 595 miliarde lei alocaţi nu sînt suficienţi. Pentru a debloca cele 154 de localităţi izolate de inundaţii am executat lucrări de 950 miliarde lei, pe care nu le-am decontat. Vă spun, cu toată res-ponsabilitatea, că aţi fost greşit informat de către Autoritatea Naţională de Control. În Vrancea nu s-au deturnat fonduri de la intervenţiile pe calamităţi", a spus Oprişan.

În replică, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că din evidenţa pe care o are "cele mai mari sume pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor au fost alocate judeţului Vrancea".

"Fonduri vor fi alocate şi la anul pentru că ştiam de la bun început că datorită amplorii dezastrului nu se va putea repara tot într-un an. Vreau să vă atrag atenţia, chiar dacă mi-aţi spus că nu s-au deturnat fonduri, că aţi angajat fonduri pentru care nu aveţi finanţare. Vă atrag atenţia că nu are Guvernul nici o obligaţie să finanţeze lucrări pe care le-aţi angajat fără să fi avut înainte o aprobare de finanţare", i-a replicat premierul Tăriceanu şefului de la CJ Vrancea.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Ion Oprea a precizat că, în calitate de preşedinte al Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a propus pentru reabilitare "cîteva lucrări, considerate prioritare".

"Toate aceste lucrări au fost făcute în limita sumelor alocate de Guvern. Consiliul Judeţean, în schimb, a efectuat lucrări de 2.400 miliarde lei vechi. Din concluziile noastre a reieşit că nu s-a acţionat strict pentru remedierea zonelor calamitate, ci şi pentru repararea altor por-ţiuni de drum. Rezultatele anchetei ANC vor fi valorificate de către Ministerul de Interne şi Curtea de Conturi", a precizat prefectul Ion Oprea.

Acesta a mai adăugat că lucrările de reabilitarea la drumuri sînt finalizate în procent de 90% şi că nici o localitate nu este izolată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb