Marian Oprişan se declară 100% nevinovat de acuzaţiile aduse de procurorii DNA

Ziarul BURSA #Politică / 10 noiembrie 2005

Procurorii au declanşat urmărirea penală împotriva lui Marian Oprişan pentru abuz în serviciu, utilizarea subvenţiilor în alte scopuri, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, fals şi uz de fals

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, se declară 100% nevinovat în legătură cu acuzaţiile aduse de către procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA). Într-o declaraţie de presă, Marian Oprişan a precizat că dosarele PNA sunt instrumentate de către un "poliţist portocaliu" care a vrut "să-şi arate loialitatea faţă de liderii Alianţei Dreptate şi Adevăr".

"Îmi exprim speranţa că audierile de la DNA nu vor fi un înlocuitor al medicamentelor care lipsesc din farmacii sau al salariilor profesorilor pentru 2006. Sunt absolut interesat de aflarea adevărului în această mascaradă pusă la punct de către un poliţist portocaliu din cadrul IPJ Vrancea şi de către preşedintele Curţii de Conturi, Dan Drosu Şaguna", a afirmat Oprişan, citat de Rompres. El a precizat că, prin întocmirea dosarelor, cei doi "au vrut să-şi păstreze posturile de conducere, dînd dovadă de loialitate faţă de Alianţa D.A.".

Întrebat cine este poliţistul la care face referire, Marian Oprişan a spus că nu vrea să-i facă public numele "pentru a nu-i face reclamă gratuit".

În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar trebui să se autosesizeze pentru a afla cine sunt funcţionarii publici care furnizează mass-media date din dosarul său de cercetare penală, care ar trebui să fi secrete. Oprişan a ţinut să precizeze că nu se referă la procurorii DNA.

Acuzaţiile procurorilor anticorupţie la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, sunt legate de modul în care a achiziţionat complexul Căprioara, de modul în care au fost efectuate lucrările de reparaţii la drumurile din judeţ şi de presupusa utilizare a unor materiale ANL la construcţia casei mamei lui.

Biroul de presă al Departamentului Naţional Anticorupţie a comunicat, ieri, că procurorii au declanşat urmărirea penală împotriva lui Marian Oprişan pentru abuz în serviciu, utilizarea subvenţiilor în alte scopuri, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, fals şi uz de fals. Oprişan a fost audiat, ieri, la DNA, în calitate de învinuit. "A fost audiat în calitate de învinuit pentru mai multe infracţiuni: falsuri, folosirea creditelor în alte scopuri. Înţeleg că nu a dat o declaraţie pe fond, ci i s-a adus doar la cunoştinţă învinuirea şi a declarat că îşi va face apărarea şi se va prezenta ulterior", a declarat Daniel Morar, procurorul-şef al DNA. Marian Oprişan este urmărit penal şi cu privire la utilizarea unui autoturism de lux cumpărat de SC Drumuri şi Poduri Vrancea. În acest caz, la sfîrşitul lunii mai a.c., el a cerut şefului Poliţiei Române să declanşeze o anchetă, pentru a afla cum a obţinut presa centrală acte din dosar. Marian Oprişan va fi apărat de către avocatul Marian Nazat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb