Marile bănci americane, speriate de taxele pe bonusuri

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2009

"Citigroup" Inc., "Bank of America" Corp. şi "JPMorgan Chase & Co.", băncile americane care au primit peste 100 de miliarde de dolari, fonduri de salvare de la stat, critică noile reglementări privind taxele pe bonusurile acordate angajaţilor.

Vineri, Camera Reprezentaţilor din Congresul SUA a aprobat o taxă de 90% pentru bonusurile acordate angajaţilor companiilor care au primit fonduri de salvare de la stat, iar Senatul intenţionează să voteze, în această săptămână, pentru aplicarea unei taxe de 70%.

Directorul executiv al "Bank of America", Kenneth Lewis , susţine că taxa "nu este corectă", iar directorul "Citigroup", Vikram Pandit , a anunţat că noua prevedere legală va afecta persoanele care au contribuit la consolidarea băncii. Pandit a subliniat că "Citigroup" i-a înlăturat pe angajaţii care au cauzat problemele financiare, a acţionat rapid ca să consolideze societatea, iar directorilor care au muncit pentru redresare le va fi foarte dificil, "dacă nu imposibil", să plătească aceste taxe pe bonusuri.

Preşedintele "JPMorgan", Jamie Dimon, i-a convocat pe cei aproape 200 de directori din cadrul băncii, anunţându-i că este îngrijorat în legătură cu noile prevederi legale privind taxarea bonusurilor, drept pentru care poartă discuţii cu parlamentarii.

Jamie Dimon i-a sfătuit pe angajaţii băncii să îşi facă auzite opiniile, chiar în faţa politicienilor.

Bancherii cred că aplicarea noilor taxe nu îi va afecta doar pe cei care au primit bonusuri, ci şi băncile, în mod indirect, întrucât angajaţii vor fi distraşi de la munca lor. În opinia lor, în aceste condiţii, noile taxe pot cauza, fără intenţie, probleme, respectiv pot amâna redresarea sistemului financiar.

Conducerea "Citigroup" spune: "Toată munca pe care am depus-o pentru stabilizarea sistemului financiar va fi semnificativ afectată, dacă, din cauza taxei speciale asupra bonusurilor, vom pierde oamenii pricepuţi".

Taxa adoptată de Camera Reprezentanţilor priveşte angajaţii care au un venit de peste 250.000 de dolari anual şi lucrează în companii care au primit de la stat sprijin de peste 5 miliarde de dolari."JPMorgan" a beneficiat de 25 de miliarde de dolari, "Citigroup" - de 45 de miliarde, iar "Bank of America", care a preluat "Merrill Lynch", tot 45 de miliarde în numerar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb