Marile bănci au votat pentru limitarea contabilizării emisiilor în vânzările de obligaţiuni şi acţiuni

T.B.
Bănci-Asigurări / 31 iulie 2023

Marile bănci au votat pentru limitarea contabilizării emisiilor în vânzările de obligaţiuni şi acţiuni

Băncile care lucrează pentru a dezvolta standarde globale privind contabilizarea emisiilor de carbon în subscrierea de vânzare de obligaţiuni sau acţiuni au votat pentru excluderea majorităţii acestor emisii din propria amprentă de carbon, au declarat trei persoane familiarizate cu problema, citate de Reuters, conform news.ro.

Majoritatea băncilor care fac parte dintr-un grup de lucru din industrie au susţinut un plan la începutul acestei luni de a exclude două treimi din emisiile legate de afacerile lor de pe piaţa de capital de la includerea lor în contabilitatea carbonului, au spus sursele, după luni de discordie în această problemă.

Dacă este menţinută, decizia ar pune băncile în conflict cu susţinătorii protejării mediului, mulţi dintre ei spunând că industria bancară ar trebui să-şi asume întreaga responsabilitate pentru emisiile generate de activităţile finanţate prin vânzări de obligaţiuni şi acţiuni, aşa cum se întâmplă deja cu împrumuturile.

Aproape jumătate din finanţarea oferită de cele mai mari şase bănci din SUA pentru companiile de top din sectorul combustibililor fosili a provenit mai degrabă de pe pieţele de capital decât prin împrumuturi directe, între 2016 şi 2022, potrivit grupului de mediu Sierra Club.

Contabilitatea băncilor cu privire la aceste emisii va avea impact asupra obiectivelor lor de a deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Principalele bănci s-au angajat să-şi reducă emisiile la zero pe o bază netă până în 2050 şi au stabilit obiective intermediare pentru acest deceniu.

Băncile cu operaţiuni pe pieţele mari de capital din grupul de lucru au susţinut că ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru doar 33% din emisiile activităţilor finanţate prin vânzări de obligaţiuni şi acţiuni, deoarece nu deţin control asupra debitorilor aşa cum o fac cu împrumuturile.

Băncile şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la emisiile legate de piaţa de capital care le micşorează emisiile legate de creditare, au spus sursele.

Cei care susţin un prag contabil scăzut spun că asumarea responsabilităţii pentru 100% din emisii ar duce la o dublă numărare în sistemul financiar, deoarece investitorii în obligaţiuni şi acţiuni vor contabiliza, de asemenea, separat unele dintre emisiile generate de activităţile de finanţare în propria lor amprentă de carbon.

Majoritatea băncilor din grupul de lucru au susţinut pragul de 33%, dar cel puţin două au fost divergente, una susţinând 100%, au spus sursele, solicitând anonimatul deoarece deliberările au fost confidenţiale.

Standardul de contabilitate nu va fi obligatoriu.

Parteneriatul pentru Carbon Accounting Financials (PCAF), o asociaţie de bănci care încearcă să armonizeze contabilitatea carbonului în industrie, a format grupul de lucru care cuprinde bănci importante în speranţa că altele vor urma standardul care este creat.

Consiliul PCAF va avea acum ultimul cuvânt cu privire la adoptarea cotei contabile de 33% pentru pieţele de capital.

Două dintre surse au spus că nu a fost luată nicio decizie.

Un purtător de cuvânt al PCAF nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Membrii grupului de lucru sunt Morgan Stanley, Barclays, Bank of America, Citigroup, HSBC, BNP Paribas, NatWest şi Standard Chartered.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb