Mario Draghi: Sunt necesare reforme structurale curajoase pentru stimularea investiţiilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 septembrie 2014

Mario Draghi: Sunt necesare reforme structurale curajoase pentru stimularea investiţiilor

"Nicio măsură de politică monetară şi niciun stimulent fiscal nu vor avea efecte semnificative în absenţa reformelor structurale", spune preşedintele BCE

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, şi-a reînnoit, ieri, pledoaria potrivit căreia guvernele trebuie să aplice mai multe reforme structurale ca să sprijine economia zonei euro.

"Reformele structurale curajoase şi sporirea competitivităţii sectorului corporativ sunt esenţiale pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri", a spus Draghi, în faţa Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European. Oficialul BCE a menţionat: "Acest lucru ar stimula investiţiile atât de necesare şi ar crea o cerere mai mare pentru creditare. Astfel, reformele structurale ar completa în mod crucial orientarea politicii monetare acomodative a BCE şi ar da o putere sporită transmiterii eficiente a acestei politici".

Draghi a subliniat că "nicio măsură de politică monetară şi, de asemenea, niciun stimulent fiscal nu pot avea, vreodată, un efect semnificativ în absenţa reformelor structurale".

Preşedintele BCE vrea ca stimulentele de politică monetară să fie însoţite de stimulente fiscale şi reforme structurale care să susţină economia uniunii monetare, care se confruntă cu stagnare, inflaţie slabă şi şomaj mare persistent.

Pe de altă parte, Mario Draghi a declarat, ieri, că instituţia pe care o conduce este pregătită să utilizeze instrumente neconvenţionale adiţionale de politică monetară, dacă va fi necesar, în vederea impulsionării inflaţiei şi a creşterii economiei în zona euro.

Draghi aşteaptă să crească cererea pentru nou lansatul program de creditare TLTRO, destinat băncilor comerciale. În opinia sa, volumul de împrumuturi contractat de bănci joia trecută, în cadrul acestui program, a fost "în intervalul aşteptat", însă analiştii au fost dezamăgiţi de sumele accesate de instituţiile de credit.

Săptămâna trecută, 255 de bănci europene au accesat credite ieftine acordate de BCE în valoare totală de 82,6 miliarde euro, în prima dintre cele opt licitaţii pe care le organizează instituţia ca măsură pentru stimularea economiei din zona euro. Nivelul a fost sub aşteptările analiştilor, care anticipau o cerere de 100-300 de miliarde de euro.

BCE a decis să le acorde băncilor din zona euro împrumuturi pe patru ani, cu o rată anuală a dobânzii de 0,15%, ca să încurajeze creditarea către companii. BCE va iniţia opt operaţiuni de refinanţare până în 2016, următoarea fiind anunţată pentru luna decembrie. În cadrul celor două acţiuni din acest an, BCE pune la dispoziţia creditorilor din zona euro 400 de miliarde de euro, iar suma pe care o poate împrumuta o bancă depinde de volumul creditelor pe care aceasta le acordă companiilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb