Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat, ieri seară, că ştie că pensiile, dar şi veniturile, trebuie să crească în România, iar pentru asta este nevoie de coeziune la nivelul coaliţiei de guvernare, conform News.ro.
Întrebat, ieri seară, cum îi răspunde ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, legat de legea pensiilor speciale, Marius Budăi a declarat că îl îngrijorează fuga de responsabilitate şi a subliniat că pensiile trebuie să crească în România.
"Nu ştiu dacă trebuie să îi răspund, eu pot să spun că mă îngrijorează fuga de responsabilitate. Când erau în guvernul de dreapta şi au semnat PNRR şi au trimis PNRR şi făceau din el un titlu de glorie, atunci se pare că era bine. Acum ne facem că nu mai ştim ce am semnat atunci, nu ştiu la ce s-au gândit atunci, nu pot să-mi dau seama. Vorbim de creşterea pensiilor din sistemul public, da, clar! Ştim că pensiile trebuie să crească în România. Când Partidul Social Democrat a fost la guvernare, a luptat pentru asta, amintiţi-va că atunci când am propus o majorare de 30% mi se cerea demisia! Acum e un limbaj dublu. Coaliţia a luat decizia corectă, miniştrii să vină cu propuneri pentru că ce s-a asumat în PNRR să fie înfăptuit, pentru că în coaliţie s-a discutat că Ministerul Muncii nu are dreptul constituţional să modifice statute care s-au adoptat prin legi speciale", a declarat Marius Budăi.
Întrebat, de asemenea, dacă e un PNRR "schizoid", cum spune Predoiu, ministrul Muncii a subliniat că atunci când a trebuit semnat PNRR s-a plafonat plata cu pensiile din PIB pentru 50 de ani.
"Nu ştiu ce să va zic. Mă îngrijorează fuga de responsabilitate, spuneai altceva când voiai să desfiinţezi pensii speciale în 30 de zile, când doreai să iei voturi, dar când a fost să se semneze PNRR s-a plafonat plata cu pensiile din PIB pentru 50 de ani!", a adăugat Marius Budăi.
Marius Budăi s-a ferit să spună careeste pensia minimă decentă, după părerea sa.
"Nu prea încap într-o frază plafonarea pensiilor cu faptul că spui că pensiile sunt mici! Eu am făcut greşeală şi am aruncat o suma pe care am considerat-o pensie minimă în România şi am avut parte de comentarii, de ce aşa mult sau aşa puţîn! Cred că pensiile şi veniturile trebuie să crească, de asta avem nevoie de coeziune în coaliţie, să putem continuă cu echilibrul dintre măsurile sociale şi economice care s-au dovedit un succes în 2022. S-au creat noi locuri de muncă şi de aici practic avem şi contribuţîi şi tot ce ne trebuie să creştem pensiile. Eu am spus de multe ori că existenţa unui loc de muncă e cea mai bună protecţie socială", a spus Marius Budăi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2023, 09:54)
Mai luati niste imprumuturi din pietele externe cu dobanda de 8% sau mai mare si majorati salariile bugetarilor, in special pe cele de la varf. Taiati si de la investitii si in anii urmatori tot fara capacitati energetice, spitale, drumuri si agricultura vom fi, dar parcul de masini de lux si cei cu multe case si terenuri vor inflori mai departe.
Atat ca duce mintea, sa cheltuiti mult si fara rost!!!
Reforma in sistemul bugetar cand o faceti, ca acolo la fiecare profesionist sunt 3-4 bagatori de seama pe langa el care nu fac nimic, iar la fiecare 2-3 angajati este un sef care preia ordinele de sus si le da mai jos, iar apoi preia solutiile de jos si le da mai sus, iar pentru asta are sporuri si alte avantaje de "mare sef". Reduceti sefimea de 2 bani si prostimea din sistem si asa veti avea bani pentru investitii.
Incetati sa mai platiti lenea, prostia si hotia si sa deplangeti saracia din Romania care nu se vede. Daca era saracie aveam cozi la angajari, nu pe Valea Prahovei, in aeroporturi si la malluri, iar saracia de la tara si din orasele mici se datoreaza primarilor vostrii de acolo care nu fac nimic ca sa atraga investitorii si astfel sa aduca bunastarea acolo, ci dimpotriva, ii indeparteaza pretinzand spagi. Cu lipsa de infrastructura, dar cu prezenta spagilor nu se pot atrage investitori si fara ai comunitatea locala nu se poate dezvolta. Bine ca primarii de la noi au mobile scumpe si autoturisme de teren.
Mai dati-le niste bani in plus la rectificarile bugetare ca ii merita, se traieste bine la tara si in orasele mici, iar investitorii se bat intre ei pentru un loc liber in comunele noastre.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2023, 14:34)
Te referi la speciale.Restul nu conteaza.