Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat, astăzi, la RFI, că numai la Ministerul Muncii, pentru compensarea facturilor din energie la consumatorul casnic, au plătit până acum 1,2 miliarde de lei. "Aceşti 1,2 miliarde de lei nu au ieşit din buzunarele noastre, ale cetăţenilor români, ci au rămas practic la noi şi Guvernul i-a pus", a precizat el. Ministrul a precizat că finanţarea pentru al treilea pachet social vine 50% din fonduri nerambursabile şi 50% din bugetul de stat, notează News.ro.
"Finanţarea pentru al treilea pachet social vine 50% din fonduri nerambursabile şi 50% din bugetul de stat, a declarat la RFI ministrul Muncii, Marius Budăi. El spune că "suntem după o liberalizare sălbatică a preţurilor din energie" şi că Guvernul îşi propune să apere puterea de cumpărare. "Cea mai bună protecţie socială este existenţa unui loc de muncă", afirmă social-democratul.
Întrebat ce rezolvă ultimele măsuri sociale şi economice anunţate de coaliţie, Marius Budăi a răspuns: "În primul şi-n primul rând, rezolvă, dacă discutăm de seniorii României, 3,2 milioane de pensionari, cei cu statut de pensionar în România, primesc acest al treilea sprijin. De fapt, dacă pun şi majorarea de la început de an, e al patrulea sprijin pentru pensionari. Nu urmărim altceva şi fac o mică paranteză, nu ne lăudăm cu aceste măsuri, doar discutăm şi facem cunoscut publicului larg, ne dorim să le apărăm puterea de cumpărare".
"Suntem după o liberalizare sălbatică în România a preţurilor din energie, accentuată de explozia preţurilor la energie la nivel mondial şi trebuie să venim cu măsuri. Vreau să vă spun că numai la Ministerul Muncii, pentru compensarea facturilor din energie la consumatorul casnic, am plătit până acum 1,2 miliarde de lei. Aceşti 1,2 miliarde de lei nu au ieşit din buzunarele noastre, ale cetăţenilor români, ci au rămas practic la noi şi Guvernul i-a pus (...). Nu facem altceva decât să fim proactivi, nu să aşteptăm să scadă puterea de cumpărare foarte mult şi apoi noi să intervenim", a menţionat ministrul.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.05.2022, 15:36)
Ati ingrasat profiturile companiilor de gaze si energie, am ajuns toti asistati pe resursele noastre.
2. interesant
(mesaj trimis de gigi în data de 27.05.2022, 15:58)
deci bani pentru plata facturilor către companii se găsesc, dar pentru investiții in proiecte energetice si infrastructura aferentă nu..
Dacă asta nu e trădare, vedeti 394 C penal
b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului;
3. Încă
(mesaj trimis de anonim în data de 27.05.2022, 17:42)
Se laudă cu o prostie ....
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.05.2022, 18:06)
Nu poti finanta ajutoare banesti din bani europeni decât dacă ai proiect depus și conform cu legislația UE. Nu poți sa muți bani din proiecte nefinalizate între 2014-2020 pentru ajutoare, poți să-i muți pe alte proiecte similare cu șanse de finalizare (defazare).
Acest pafarist promite bani la oameni fără să-i aibă, sperând ca o minune se va întâmpla. Dacă nu vor rectifica bugetul, minunea nu va veni...