MARIUS BUDĂI: "Pensiile militare nu sunt pensii speciale"

S.B.
Politică / 31 august 2022

"Pensiile militare nu sunt pensii speciale"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi a precizat, referindu-se la pensiile magistraţilor, că nu crede că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui României sau salariul în plată, informează news.ro.

Marius Budăi a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, când vor fi eliminate pensiile speciale şi care este viziunea sa pe acest subiect.

"Suntem pe ultima sută de metri cu discuţiile cu Banca Mondială şi cu ministerele de resort. Tot în prima parte a lunii septembrie o să mai avem, conform memorandumului aprobat în Guvern, cu tot ce înseamnă miniştrii care fac parte şi care au în coordonare indemnizaţii şi pensii stabilite şi plătite în baza unei legi speciale şi când vor lua soluţia, aşa cum v-am obişnuit până acum, cu siguranţă vom.... ", a afirmat Marius Budăi.

Întrebat dacă pensiile militarilor intră în această categorie de pensii speciale, ministrul Muncii a răspuns: "Din punctul meu de vedere şi din ceea ce am văzut în practica internaţională şi mai ales în studiind legislaţiile din statele membre NATO, pensiile militare nu sunt pensii speciale".

El a mai fost întrebat dacă magistraţii ar trebui să aibă pensii speciale.

"A fost o discuţie şi este o discuţie intensă şi uzitată foarte mult din punct de vedere politic. Această decizie a fost luată demult tare. Nu cred că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui, aşa cum a spus şi Marcel Ciolacu, şi mai ales o pensie care să depăşească salariul în plată. Şi atunci aceste discuţii sunt pe masa coaliţiei, sunt în acel comitet la care făceam referire anterior, memorandumul aprobat în Guvern şi venim cu soluţii", a mai transmis ministrul Muncii.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Tot ce nu are la baza contributivitate este specială.

    Sper sa nu va accepte Comisia majorarea procentului de 9,7 la sută din PIB și să fiți nevoiți să aduceți și pensiile foștilor polițiști și militari pe contributivitate, pentru că se vede de pe lună că de grija lor nici nu mai guvernați cum ar trebui ! .

    1. Mai interesează te de pensiile militarilor și în alte țări, app poți să plângi după contrjbutivitate la ei.

      Dupa cum cunosc eu armata , cea care beneficiaza azi de pensii fiind cea care manca la popota separat de cazanul soldatului in termen , lustruiau pantofii si nu reuseau sa faca decat o " alarmare " penbila ca organizare , nu are de ce sa fie privilegiata la pensii . Sa nu uitam ca ati beneficiat cu varf si indesat la alegerea unei locuinte mai bune, gratuit, din fondul de stat , pensionare la o varsta frageda .

      Si mai erau si alte sfori pe care le-au tras alde mos Teaca . Cea urmat , teatre de razboi , etc , e mai incoace 

      ..sa ne explicați cum este in alte tari. Va mulțumesc anticipat.

      Bravii nostri viteji de mucava

    Oare sa accepte Comisia ca banul contribuabilului european sa fie folosit de guvernanții români pentru plata celor mai șmecherite(speciale, de serviciu,etc) pensii din Europa, când nici în Germania nu se întâmplă așa ceva ! . Căci orice s-ar spune împrumuturile din PNRR acordate României sunt suportate și de francezi și de spanioli.

    1. Ce generoși și benevolenți sunt stăpânii noștri din UE. Cum ne-au primit în clubul lor doar ca să ne meargă nouă bine.

    Singurul care făcuse dreptate românilor a fost Boc,care le-a tăiat aceste pensii nemeritate pensionarilor polițiști și militari.

    1. Boc a lansat in 2010, pentru a -si recompensa camarazii de la securitate, cacealmaua cu pensiile nesimtite ale militarilor si, a facut ca milioane de pensionari romani sa creada ca odata recalculate, aceste pensii nesimtite vor scadea si, din aceste pensii, o mare parte le va revenii lor.

      Insa, adevarul este ca toti pensionarii militari au beneficiat in urma "recalcularii" lui Boc si Seitan, de 20 de ani de stagiu de cotizare (fata de 30-35 la civili) si astfel, la securitate, in conditiile unor sporuri de 100% pentru munca informativa si.. acestia au beneficiat in urma recalcularii de 10 - 20 de puncte de pensie sau mai mult.  

      In afara militarilor disponibilizati, adica de cei care au primit catre un sut in fund de la americani, cei care pentru admiterea Romaniei in NATO, in loc sa impuna restructurarea securitatii, au impus Armatei Romaniei sa-si dea afara militarii, ofiteri si subofiteri unii de 42 de ani, pregatiti si capabili, niciun pensionar cu pensie "nesimtita" nu a avut de pierdut.  

      Disponibilizatii, cei discriminati de americani, au pierdut din pensiile lor si asa de mizerie, pana la o treime, astfel incat un ofiter superior a ajuns la o pensie de 1200 de lei. Aceasta in conditiile in care izmenarul Oprea ii asigura ca "nicio pensie nu va scadea".  

      Insa, recalcularea lui Boc Seitan,i-a aranjat pe securisti si a facut ca la armata, unii subofiteri sa aiba pensii de generali, adica 10 - 15 miil de lei, iar unii generali si ofiteri superiori sa aiba pensii de mizerie, de 1500 - 2000 de lei Si aceasta situatie se mentine si acum si ea a fost girata de Ciuca care si atunci invartea treburile in Armata Romaniei.  

      Asa ca domnule, Boc nu a facut dreptate nimanui. Ca nu este drept ca cei care au ascultat, urmarit, controlat, arestat, condamnat, torturat si ucis romani, cei care ai ucis si terorizat taranii la colectivizare, securistii, sa aiba pensii de mii de lei, platite de cei pe care ei i-au terorizat in anii comunismului.

      Boc nu a facut dereptate nimanui, Boc a prostit si a batjocorit pensionarii Romaniei cu cacealmaua "pensiilor nesimtite"  

    Ai făcut degeaba comentariul acela lung și sofisticat dar aiuristic. De aceea după ce Prim-aiuristul României Ponta vi le-a dat înapoi, s- instaurat o liniște de mormânt 8 ani după aceea.

    1. Totuși cât de penibil să fii să admiri sluga unui comunist turnător megalomano-mitoman? Adică nici măcar să admiri turnătorul, ci sluga acestuia...

      S-a facut liniste ca securistii si-au umplut atunci sacii. Si o formula mai buna pentru ei nu se poate.

      De aceea in 2015 cand Oprea, "interesul national" a fortat adoptarea Legii 223, a pensiilor militare, securistii l-au trimis pe Ciolos sa o inlocuiasca, dupa interesul lor. Si ciolos a schimbat legea adoptata de Parlament inainte ca aceasta sa intre in vigoare. Si de la aceasta lege i se trage lui Oprea si i s-a tras lui Ponta, cu dosarele. Acum securistii l-au promovat pe Ciuca care, pe vremea cand a fost militar activ lupta si lupta cu discriminarile de la pensiile militare . Si a luptat, a luptat pana cand, acum a pus batista peste ele si nu le mai vede. .

       

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb