Mark Mobius pune raliul recent al Bitcoin pe seama achiziţiilor efectuate de ruşi

Mark Mobius pune raliul recent al Bitcoin pe seama achiziţiilor efectuate de ruşi

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări #Adevărul - prima victimă / 2 martie 2022

Mark Mobius pune raliul recent al Bitcoin pe seama achiziţiilor efectuate de ruşi

Criptomoneda a crescut cu peste 10% de la începutul săptămânii, după sancţiunile impuse Rusiei Mobius îi îndeamnă pe investitori să-şi diversifice portofoliile şi să cumpere aur, pe măsură ce tensiunile geopolitice se resimt tot mai acut în pieţe

Raliul recent al Bitcoin poate fi pus pe seama achiziţiilor efectuate de către ruşi, crede Mark Mobius, fondator la Mobius Capital Partners şi fost preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, se arată într-un articol publicat de CNBC.

"Eu nu aş cumpăra, dar dacă aş fi rus aş cumpăra", a spus Mobius. " Aş spune că acesta este motivul pentru care Bitcoin arată forţă acum - pentru că ruşii au o modalitate de a-şi scoate banii, de a-şi scoa­te averea", a adăugat legendarul investitor.

Bitcoin a avut un început de săptămână în forţă, luni cea mai populară criptomonedă a lumii marcând o creştere de 10%, după sancţiunile impuse instituţiilor din Rusia, inclusiv băncilor, ca răspuns la invazia Ucrainei de către armata dirjată de la Moscova. Ieri, la ora 15:00, Bitcoin se tranzacţiona la circa 44.710 dolari, conform Coindesk.

De la începutul invaziei, tranzacţiile realizate atât în ruble ruseşti cât şi în grivne ucrainene prin exchange-urile centralizate de Bitcoin au crescut la cele mai ridicate niveluri în ultimele luni, potrivit companiei de cripto-date Kaiko, scrie CNBC.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au aplicat săptămâna trecută mai multe serii de sancţiuni asupra băncilor ruseşti, a băncii centrale din Rusia, a datoriilor suverane şi posibilităţii de finanţare a ţării, precum şi preşedintelui Vladimir Putin şi ministrului de externe Serghei Lavrov, pentru atacul asupra Ucrainei.

În weekend, SUA, aliaţii săi europeni şi Canada au convenit să retragă băncile cheie din Rusia de la sistemul de mesagerie interbancară SWIFT, ce conectează peste 11.000 de bănci şi instituţii financiare din peste 200 de ţări. De asemenea, Casa Albă urmăreşte averea personală a miliardarilor ruşi, anunţând recent crearea unui grup de lucru care va cerceta activele pe care aceştia le deţin, inclusiv iahturi şi conace.

Ari Redbord de la TRM Labs, crede că, în încercarea de a se sustrage de la sancţiunile care îi sunt aplicate, Rusia se va îndrepta către criptomonede. Totuşi, criptomonedele nu pot fi folosite "la scara necesară pentru rezolvarea problemelor sancţiunilor", a spus Redbord, care se ocupă de aspectele juridice la TRM Labs, conform CNCB.

Unde investim în contextul tensiunilor geopolitice

Mobius îi îndeamnă pe investitori să-şi diversifice portofoliile şi să cumpere aur, pe măsură ce tensiunile geopolitice se resmit tot mai acut în pieţe. "Aurul este alegerea potrivită şi, aşa cum spun de multă vreme, este foarte important să aveţi ceva aur fizic", a spus legendarul investitor.

Aurul, activ tradiţional de refugiu în vremuri de incertitudine, a crescut cu peste 6% în februarie. Ieri, la ora 15:00, metalul galben se tranzacţiona la circa 1.916 dolari pe uncie.

De asemenea, Mobius sfătuieşte investitorii europeni să înceapă să îşi diversifice portofoliile în afara Europei, în Statele Unite şi în unele pieţe asiatice. "Este o lecţie foarte bună de diversificare", a spus el, citat de CNBC.

Ieri, la ora 15:00, indicele pan-european Stoxx 600 avea o scădere de 1,67%, în timp ce indicele DAX 30 de la Frankfurt era în declin cu 2,7%. La Londra, indicele FTSE 100 avea o scădere de 1,06%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bitcoin=spalare de bani

    ok

    bitcoin sa fie redus la sub 10.000 $/unitate sau sub 1000 $/unitate

    in istorie s-au mai intalnit flash crash-uri 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb