ZIARUL BURSA

02 martie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Războiul ne-a prins cu sacii goi

CEREALE DOAR PENTRU CONSUMUL INTERN Războiul ne-a prins cu sacii goi

George MarinescuMacroeconomie / 2 martie 2022

Adrian Chesnoiu: " Piaţa şi asigurarea produselor alimentare nu au fost perturbate" Călin Mătieş: "Dacă războiul se extinde şi Germania, Franţa, Italia îşi închid graniţele ca să ţină mâncarea pentru oamenii lor, în două zile România se predă" Nicu Vasile: "Conform studiilor făcute, nu putem supravieţui mai mult de patru luni şi jumătate, în cazul unui conflict sau al închiderii graniţelor" Alina Creţu: "La finalul lunii martie-începutul lunii aprilie noi vom opri exportul de porumb până în toamnă" 

Invazia Ucrainei de către Federaţia Rusă şi sancţiunile impuse de comunitatea internaţională companiilor din Rusia au impact şi pe piaţa cerealelor, dat fiind că statele respective asigurau o parte importantă din importul recoltelor respective pentru Uniunea Europeană.

Rusia, posibil să fie eliminată din indicii MSCI

Rusia, posibil să fie eliminată din indicii MSCI

A.V.Internaţional / 2 martie 2022

Preţul ţiţeiului continuă să urce, rubla - să se deprecieze Franţa ameninţă cu prăbuşirea economiei ruse 

Pe piaţa bursieră a Rusiei nu se pot face investiţii după sancţiunile dure impuse de Occident şi restricţionarea tranzacţiilor de către Banca Centrală de la Moscova, astfel că eliminarea companiilor listate ruseşti din indici reprezintă "viitorul pas natural", spune, citat de Reuters, Dimitris Melas, executiv în cadrul societăţii financiare americane MSCI.

Umbra lui Putin la porţile Iadului

Umbra lui Putin la porţile Iadului

Cornel CodiţăEditorial / 2 martie 2022

Cornel Codiţă

Dumnezeu a creat lumea în şapte zile. Din haos. Mai mult ca sigur, zilele acestea, Putin se simte cu mult deasupra lui Dumnezeu. De ce? Păi, cam tot în atîta timp, dacă nu chiar mai puţin, "EL" a creat Haosul! Cu imaginile dezastrului din Ucraina în faţa ochilor, cui i-ar mai veni să se amuze de bancul acesta, adaptat aici de circumstanţă, care circula pe vremea împuşcatului? Nimănui! Snoava trimite acum într-un univers de sensuri întunecat, sinistru.

Măsuri pentru asigurarea ajutorului umanitar pentru Ucraina

CSAT Măsuri pentru asigurarea ajutorului umanitar pentru Ucraina

I.Ghe.Politică / 2 martie 2022

Pe teritoriul ţării noastre va fi înfiinţată o facilitate logistică, un aşa-numit hub, care să permită colectarea şi transportul donaţiilor internaţionale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina şi către ucraineni, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc ieri în contextul războiului care se desfăşoară în Ucraina.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PROPUNE RELAXAREA RESTRICŢIILOR Fără mască de protecţie în aer liber şi fără certificat Covid în mall

I.Ghe.Miscellanea / 2 martie 2022

Eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie în aer liber, eliminarea obligativităţii prezentării certificatului verde la intrarea în marile magazine, creşterea limitei de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine reprezintă doar o parte din măsurile de relaxare propuse de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, spre aprobare Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernului.

Antreprenorii - nemulţumiţi de noul ghid pe fosta măsură 3 "granturi pentru investiţii"

Antreprenorii - nemulţumiţi de noul ghid pe fosta măsură 3 "granturi pentru investiţii"

George MarinescuCompanii / 2 martie 2022

Roxana Mînzatu: "Forma de astăzi a ghidului e parţial îmbunătăţită şi parţial sunt elemente care nu satisfac cerinţele mediului de afaceri" 

Criteriul de departajare privind scăderea ciferi de afaceri pe Acţiunea 4.1.1 (fosta măsură 3 introdusă iniţial prin OUG 130/2020) - prin care companiile vor beneficia de granturi pentru investiţii - va duce la un concurs între companiile neperformante, au afirmat, ieri, reprezentanţii antreprenorilor mici şi mijlocii din ţara noastră în cadrul dezbaterii "VorbIMM despre: Fonduri europene 2021-2027 dedicate antreprenorilor", organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Mark Mobius pune raliul recent al Bitcoin pe seama achiziţiilor efectuate de ruşi

Mark Mobius pune raliul recent al Bitcoin pe seama achiziţiilor efectuate de ruşi

A.I.Bănci-Asigurări / 2 martie 2022

Criptomoneda a crescut cu peste 10% de la începutul săptămânii, după sancţiunile impuse Rusiei Mobius îi îndeamnă pe investitori să-şi diversifice portofoliile şi să cumpere aur, pe măsură ce tensiunile geopolitice se resimt tot mai acut în pieţe 

Raliul recent al Bitcoin poate fi pus pe seama achiziţiilor efectuate de către ruşi, crede Mark Mobius, fondator la Mobius Capital Partners şi fost preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, se arată într-un articol publicat de CNBC.

Universităţile autohtone sunt alături de refugiaţi

Universităţile autohtone sunt alături de refugiaţi

O.D.Miscellanea / 2 martie 2022

Solidaritatea cu ucraineni, care fug de război, este foarte importantă în aceste zile. Universităţile româneşti pun la dispoziţia refugiaţilor ucraineni cazare, iar profesorii şi studenţii se implică în colectarea de alimente şi alte acte de voluntariat.

ANSWEAR lansează o nouă colecţie, "NO SHAME. NO FEAR.", şi donează tot profitul către Crucea Roşie Ucraina

ANSWEAR lansează o nouă colecţie, "NO SHAME. NO FEAR.", şi donează tot profitul către Crucea Roşie Ucraina

Companii / 2 martie 2022

No shame. No fear. - mesajul special din spatele colecţiei answear.LAB Sasha Sidorenko, imaginea colecţiei, este multiplă campioană la box, originară din Ucraina 

Acum câteva săptămâni, în timpul creării noii colecţii answear.LAB, echipa ANSWEAR era sigură că "No Shame" va fi o colecţie despre puterea femeilor şi lupta lor în a schimba rolul femeii în societate.

Ar trebui să ne luăm vieţile înapoi!

OPINII Ar trebui să ne luăm vieţile înapoi!

Cristian DogaruMiscellanea / 2 martie 2022

În ultimii doi ani am fost bombardaţi mediatic în războiul planetar cu pandemia. Ni s-a picurat frica în oase, cioclii apocaliptici ne spuneau cum se moare în spitale sau cât de îngheţat e pământul iarna în cimitire.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 2 martie 2022

MACRO NEWSLETTER 2 martie 2022

Macroeconomie / 2 martie 2022

Volumul vânzărilor retail din Suedia şi-a accelerat creşterea anuală în ianuarie 2022, până la 5,1%, de la 4,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 4,5%, după un declin de 4,1% în luna anterioară.

O nouă zi "roşie" la bursă

BVB O nouă zi "roşie" la bursă

A.I.Piaţa de Capital / 2 martie 2022

Tranzacţii de 107 milioane de lei, peste media zilnică a anului  

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut parte de o nouă zi cu scăderi, în ton cu declinul din pieţele europene, care se află de săptămâna trecută sub presiunea conflictului din...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo