Retrageri de distincţii, suspendări de competiţii, ruperi de contracte

SPORT ŞI RĂZBOI Retrageri de distincţii, suspendări de competiţii, ruperi de contracte

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Sport #Adevărul - prima victimă / 2 martie 2022

Retrageri de distincţii, suspendări de competiţii, ruperi de contracte

Imobilismul decizional din ultimii ani este compensat acum de un festival al sancţiunilor dictate împotriva sportului rusesc. Echipele de fotbal au fost suspendate, titlurile lui Putin sunt retrase, contractele cu sponsorii din Rusia sunt rupte.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a rămas fără centura neagră la taekwondo, după ce federaţia internaţională de specialitate a decis să-i retragă această distincţie. Liderul rus primise centura neagră de 9 Dan, cea mai înaltă distincţie în arte marţiale orientale, în 2013, la o vizită în Coreea de Sud. "World Taekwondo condamnă cu fermitate atacurile brutale contra nevinovaţilor din Ucraina, lucru care contravine viziunii noastre: pacea este mai importantă decât victoria", a anunţat organizaţia într-un comunicat. După cum am informat, Federaţia Internaţională de Judo a decis suspendarea lui Putin din calitatea de preşedinte de onoare şi ambasador. Comisia Executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), pe baza circumstanţelor excepţionale ale situaţiei şi având în vedere încălcarea extrem de gravă a armistiţiului olimpic şi alte încălcări ale Cartei Olimpice de către guvernul rus în trecut, a luat decizia ad-hoc de a retrage Ordinul Olimpic persoanelor care au în prezent o funcţie importantă în guvernul Federaţiei Ruse sau în alte poziţii de rang înalt legate de guvern.

Astfel, au fost retrase distincţiile Ordinul de Aur acordate preşedintelui rus Vladimir Putin în 2001, lui Dmitri Cernişenko, viceprim-ministru al Federaţiei Ruse (aur, 2014) şi Dmitri Kozak, şef adjunct de personal al Biroului executiv prezidenţial (aur, 2014). În plus, Comisia Executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) recomandă interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi din competiţii. Subliniind că numeroşi sportivi ucraineni sunt împiedicaţi să concureze din cauza invaziei ruse, Comisia Executivă a CIO "recomandă federaţiilor internaţionale de sport şi organizatorilor de manifestaţii sportive să nu invite sau să permită participarea sportivilor şi reprezentanţilor oficiali ruşi şi belaruşi în competiţii internaţionale".

Nici forurile fotbalistice nu se opresc cu sancţiunile. În urma deciziilor iniţiale adoptate de Consiliul FIFA şi de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA şi UEFA au decis împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naţionale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competiţiile FIFA şi UEFA până la noi reglementări. Ambii preşedinţi, FIFA şi UEFA, speră că situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi semnificativ şi rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate şi pace între oameni.

O altă decizie anunţată, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competiţiile. Decizia a intrat deja în vigoare şi acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competiţiile UEFA la echipele naţionale şi UEFA EURO 2024.

Clubul german FC Schlake 04 a anunţat rezilierea contractului cu gigantul rus Gazprom. La două zile după ce a jucat un meci cu tricouri pe care nu apărea sponsorul principal, Schalke 04 a anunţat oficial încheierea parteneriatului cu Gazprom. Consiliul de administraţie al clubului german, susţinut de consiliul de supraveghere, a luat această decizie în urma invadării Ucrainei de către Rusia, ţară din care provine compania de gaz. Echipa din Gelsenkirchen, locul 5 în 2.Bundesliga, caută acum un nou sponsor principal. Gazprom era într-un parteneriat cu Schalke din 2006 şi anul trecut a prelungit înţelegerea, deşi echipa a retrogradat din Bundesliga. Contractul prelungit anterior în 2016 era încheiat pe şase ani, în schimbul sumei totale de 150 de milioane de euro. După retrogradare, Schalke primea numai 10 milioane de euro pe sezon.

Trebuie spus că Rusia a pierdut organizarea tuturor competiţiilor sportive din acest an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce se inghesuiau sa-i ofere distinctii dictatorului. Acum alerga sa i le retraga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb