Marko Bela a demisionat din funcţia de vicepremier

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 4 iulie 2007

Marko Bela a demisionat din funcţia de vicepremier

Marko Bela şi-a anunţat ieri demisia din funcţia de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile culturii, învăţământului şi integrării europene. "Decizia mea de a pleca din funcţia de vicepremier nu s-a datorat unei insatisfacţii privind activitatea mea în Guvern şi nici nu s-a dorit un avertisment sau un vot de blam pentru actualul guvern", a declarat Marko Bela, care a adăugat că UDMR va continua să rămâ­nă în actualul Cabinet.

Funcţia ar putea rămâne vacantă, cum a fost şi în cazul PD, însă nu am luat o astfel de decizie", a declarat Marko Bela. El a arătat că vacantarea acestei funcţii este temporară, până în momentul în care UDMR va decide numirea unei alte persoane în funcţia de vicepremier.

Marko Bela a recunoscut că rezultatul referendumului a fost un insucces indirect pentru UDMR şi că demisia din funcţia de vicepremier s-a produs pentru ca UDMR să nu înregistreze un insucces la alegerile europarlamentare din toamnă, dar şi la cele locale şi parlamentare de anul viitor. În acelaşi timp, Marko Bela a făcut un bilanţ al activităţii sale, subliniind că, în calitatea sa de coordonator al domeniului integrării, a avut satisfacţia ca la 1 ianuarie 2007 Româ­nia să intre în Uniunea Europeană.

Tăriceanu: Am avut o colaborare excelentă cu Marko Bela

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat, ieri, colaborarea avută, de-a lungul timpului, cu vicepremierul Marko Bela, "bazată pe încredere", atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivel politic. Şeful Executivului a precizat că, deocamdată, Marko Bela nu a propus încă o persoană care să îl înlocuiască în Guvern. "M-a anunţat mai demult că va demisiona din raţiuni politice legate de dubla sa calitate (de vicepremier şi de preşedinte al UDMR - n.r.). Doreşte să se concentreze mai mult pe activitatea politică. Înţeleg că se poate întâmpla ca obligaţiile şi constrângerile interne de partid, câteodată, să te oblige la o astfel de decizie. Cu toţii avem o scadenţă electorală în acest an, pentru alegerile europarlamentare, şi a considerat că el trebuie să îşi dedice 100% din timpul pe care îl are pentru conducerea UDMR. Acesta este motivul demisiei, nu este altul", a declarat Tăriceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb