Actualizare 18:39 "Marşul Diversităţii" s-a încheiat
Marşul pentru Diversitate s-a încheiat în Parcul Kiseleff, cu participarea a circa o mie de persoane, care au pornit de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, pe ploaie.
Ei au dansat şi au afişat steaguri în culorile curcubeului, militând pentru drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender).
Marşul a durat aproximativ o oră şi jumătate, relatează News.ro. Participanţii s-au strâns începând cu ora 16.00 în zona Arcului de Triumf, iar puţin după ora 17.00, pe o ploaie puternică, au pornit spre Piaţa Victoriei.
În timpul marşului ei au scandat "Ţinem separat biserica de stat" şi "Un, doi, trei, homofobii jos cu ei".
Numărul persoanelor a crescut de la 500, câte erau în timpul marşului pe Bulevardul Kiseleff, la 1.000, odată ajunşi în zona Piaţei Victoriei, după oprirea ploii. Marşul s-a încheiat în faţa Parcului Kiseleff.
Manifestanţii au dansat, fiind însoţiţi de o caravană cu muzică, şi au afişat steaguri în culorile curcubeului.
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, i-a însoţit o parte din drum pe susţinătorii drepturilor comunităţii LGBT.
------------
Actualizare 17:32 Peste 500 de persoane participă la "Marşul Diversităţii", alături de ambasadorul SUA
Peste 500 de persoane s-au strâns astăzi, la Arcul de Triumf, pentru "Marşul Diversităţii", acestea plecând pe jos spre Piaţa Victoriei, pe o ploaie puternică.
Alături de susţinătorii drepturilor comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) se află şi ambasadorul SUA, Hans Klemm.
Cei aproximativ 500 de participanţi au început să se strângă la Arcul de Triumf de la ora 16.00.
Ei au venit cu pancarte pe care scrie "Stat laic", "Dragostea şi respectul definesc familia" şi "Drepturile omului pentru toţi", relatează News.ro.
La ora 17.00, ei au pornit în marş către Piaţa Victoriei, fiind însoţiţi şi de ambasadorul SUA, Hans Klemm, care s-a declarat un susţinător al drepturilor LGBT. La marş participă şi deputatul PSD Petre Florin Manole, unul dintre parlamentarii care au votat în favoarea partenieratului civil.
Cu puţin timp înainte de plecarea în marş, în zona Arcului de Triumf a început o ploaie puternică, marşul fiind întârziat câteva minute. Participanţii au venit pregătiţi cu umbrele în culorile curcubeului.
-------------
Actualizare 16:30 Peste 200 de persoane s-au strâns la Arcul de Triumf pentru "Marşul Diversităţii"
Peste 200 de persoane care susţin drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) s-au strâns astăzi, în zona Arcului de Triumf, pentru "Marşul Diversităţii", acestea urmând să plece, în jurul orei 17.00, în marş către Piaţa Victoriei.
Participanţii la marş s-au strâns la Arcul de Triumf începând cu ora 16.00. Ei afişează bannere cu mesaje de susţinere faţă de drepturile comunităţii LGBT, inclusiv privind legiferarea parteneriatului civil, şi au steaguri şi tricouri în culorile curcubeului, potrivit News.ro.
La ora 17.00, participanţii vor pleca în marş către Piaţa Victoriei.
------------
Actualizare 16:07 "Marşul Normalităţii" s-a încheiat la Patriarhie, după aproape trei ore
"Marşul Normalităţii", la care au participat aproximativ o sută de persoane, s-a încheiat după aproape trei ore, timp în care manifestanţii au scandat "Vrem o ţară, nu o colonie", "Noi suntem români, aici pe veci stăpâni", "Salvaţi familia tradiţională" şi au fluturat steagurile Partidului Noua Dreaptă.
În faţa Patriarhiei, cei trei preşedinţi ale partidelor membre alianţei BINE (Blocul Identităţii Naţionale în Europa), organizatoarea manifestaţiei, au ţinut discursuri prin care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de Curtea Constituţională şi faţă de Parlament, instituţii pe care le acuză pentru tergiversarea unei decizii privind căsătoriile homosexuale.
Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă, a dat exemplul Sloveniei, unde deşi politicienii au fost în favoarea căsătoriilor homosexuale, acestea au fost respinse prin referendum.
Manifestanţii s-au adunat începând de la ora 12.00, în Piaţa Victoriei, de unde, o oră mai târziu, au plecat în marş spre Patriarhie, pe traseul Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Bulevardul Magheru - Bulevardul Nicolae Bălcescu - Piaţa Universităţii - Bulevardul I.C. Brătianu - Strada Halelor - Splaiul Independenţei.
Ei au scandat "România nu-i Sodoma", "Salvăm, salvăm familia normală", "Legea divină, familia creştină", "România, ţară ortodoxă" şi "Bucureştiul nu-i Sodoma", potrivit News.ro.
------------
Actualizare 13:20 Aproximativ 100 de persoane au plecat din Piaţa Victoriei spre Patriarhie, pentru susţinerea "familiei tradiţionale"
Aproximativ 100 de persoane au plecat astăzi din Piaţa Victoriei, în "Marşul Normalităţii", urmând să ajungă la Patriarhie.
Participanţii la marş scandează "România nu-i Sodoma" şi "Salvăm, salvăm familia normală".
Ei mai scandează "Legea divină, familia creştină", "România, ţară ortodoxă" şi "Bucureştiul nu-i Sodoma", potrivit News.ro.
Participanţii la manifestaţie au pancarte care avertizează că familia tradiţională e în pericol şi acuză Curtea Constituţională pentru tergiversarea deciziei privind căsătoriile homosexuale. Unii au fotografii ale preşedintelui SUA, Donald Trump, însoţite de mesaje de susţinere pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.
Manifestanţii au şi steaguri ale Partidului Noua Dreaptă, dar şi drapele şi pancarte cu mesaje precum "Familia tradiţională e în pericol, veniţi să o apărăm", "Ruşine Curtea Constituţională a României" şi cu fotografia preşedintelui SUA, Donald Trump, pe care scrie "Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie".
Participanţii la marş au desfăşurat un drapel tricolor, dar şi un banner cu mesaje în favoarea familiei alcătuite dintr-un bărbat şi o femeie.
Înainte de a părăsi pleca spre Patriarhie, cei adunaţi în Piaţa Victoriei au rostit o rugăciune.
------------
"Marşul diversităţii", organizat de Asociaţia Accept, care sprijină drepturile persoanelor LGBT, şi "Marşul Normalităţii", organizat de alianţa politică BINE (Blocul Identităţii Naţionale în Europa) din care face parte şi Partidul Noua Dreaptă, ce susţine familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, vor avea loc astăzi, în intervale orare diferite, în centrul Capitalei.
"Marşul Diversităţii", aflat la a 13-a ediţie, va avea loc între orele 17.00 şi 19.30, pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, potrivit News.ro.
"Alătură-te miilor de oameni care ies an de an în stradă să ceară drepturi egale şi vizibilitate pentru comunitatea LGBT!", scriu organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.
Marşul este organizat de Asociaţia Accept, care apară şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional.
Tot astăzi, între orele 12.00 şi 14.30 se va desfăşura "Marşul Normalităţii", aflat şi el la a 13-a ediţie, pe traseul Piaţa Victoriei - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Bulevardul Magheru - Bulevardul Nicolae Bălcescu - Piaţa Universităţii - Bulevardul I.C. Brătianu - Strada Halelor - Splaiul Independenţei - Aleea Dealul Mitropoliei.
Marşul este organizat de partidele Noua Dreaptă, România Mare şi România Unită, care formează împreună Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE).
"Manifestarea va exprima protestul românilor care susţin valorile familiei tradiţionale faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării căsătoriilor homosexuale şi adopţiilor de copii de către «cuplurile» de homosexuali", spun reprezentanţii Partidului Noua Dreaptă.
Traficul va fi restricţionat pe traseele marşurilor pe durata desfăşurării acestora.
Marşurile din anii precedenţi desfăşurate în paralel de activiştii pentru drepturile LGBT şi de Noua Dreaptă nu au fost lipsite de incidente şi, pe lângă injurii şi huiduieli, acestea s-au lăsat chiar şi cu amenzi şi arestări.
Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi "pentru", 22 de voturi "împotrivă" şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".
Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi", însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie".
Ambasadorii la Bucureşti a 30 de state şi Reprezentanţa Comisiei Europene au dat publicităţii, miercuri, de Ziua Internaţională Împotriva Homofobiei, o declaraţie comună în care îşi exprimă sprijinul şi solidaritatea pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender şi intersex) din ţara noastră.