Mass-media: "DNA anunţă că a pus-o sub urmărire penală pe Ioana Mihăilă în dosarul vaccinurilor anti-COVID"

T.B.
Anticorupţie / 8 decembrie 2023

Mass-media: "DNA anunţă că a pus-o sub urmărire penală pe Ioana Mihăilă în dosarul vaccinurilor anti-COVID"

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat vineri că fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit agerpres.ro.

Anunţul vine după ce Ioana Mihăilă a fost vineri la sediul DNA unde i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, informează sursa.

În dosar mai sunt cercetaţi fostul premier Florin Cîţu, dar şi fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, transmite sursa.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, la data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării şi distribuţiei vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziţia unor opţiuni viabile de vaccinuri şi care a presupus negocierea de către CE a unor acorduri de achiziţie anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre. Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcţie de numărul populaţiei, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populaţie revenea statelor membre, potrivit agerpres.ro.

"De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de "opt - out", astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuţie pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite", arată anchetatorii, conform sursei citate.

DNA spune că Ioana Mihăilă, în calitate de ministru al Sănătăţii, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei, ar fi iniţiat un memorandum aprobat la data de 13 mai 2021 de către Florin Vasile Cîţu, în calitate de prim-ministru al Guvernului României, care ar fi avut ca urmare tranzacţionarea şi ordonanţarea la plată a achiziţiei, în plus, a unei cantităţi de 34.099.623 doze de vaccin Pfizer, relatează agerpres.

Potrivit sursei indicate, "Aceste demersuri s-ar fi desfăşurat în condiţiile în care suspecta ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane şi că dozele de vaccin contractate anterior datei de 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 de milioane de persoane", se precizează în comunicatul DNA.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Aritmetica elementara. 23x3=69.

    Cum pot fi suficiente 35M de doze cand erau necesare 69M pentru schema completa de vaccinare?

    Sau la procuratura nu prea se aplica aritmetica? 

    1. Așa da. Am fi scăpat de inundație cu zeama vax dacă înțepam obligatori și copiii nenăscuți, și bebelușii, și adolescenții ca să scape de acneea juvenila:)

      Pi toți, cu cățel și cu purcel. 

      Nici acum nu-i târziu.

      Bine că procurorii nu cunosc aritmetica asta. 

      Greu cu aritmetica...cand s-au facut contractele in 2020 se spunea ca e vorba de o singura doza care asigura imunitatea...cand au aparut rezultatele cu vaccinati reinfectati au venit cu refrenele "booster" si doza a treia...Deci coruptia a fost de la inceput cand pentru o SINGURA doza necesara in 2020 au comandat 59 milioane!!!!

    Tot ce stiu e ca tanti asta ne tinea in casa si baga orasele in carantina lunar daca era dupa ea.

    Or vrea ei ordine si disciplina in Romania sio rfi patioti dar dus la extrem da in altele. 

    Probabil daca mai tinea pandemie un pic (si nu incepea razboiul) si erau tot ei pe acolo conditiona si contractul de munca de certificatul verde. 

    Total fara intelepciune si umanitate salvatorii astia ai Romaniei. 

    Ca sa nu mai zic ce mai strategi politici au fost de s-au lasat pusi in postura asta.

    Nu cred că plătește niciun securist pentru ceea ce a făcut. Asta ar însemna că vor trebui să înceapă cu părinții lor care au "făcut" rezoluția.Actul mare de trădare atunci a fost, acum doar se joacă cu tot ce le trece prin cap știind că nu are nimeni ce sa le facă.Oricum sunt prosti de bubuie, se vede de la o posta că executa ordine, dar ei au impresia că sunt mari strategi sau profesioniști. Păcate amarate atât de ei cat și de părinții lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb