Măsuri anti-divorţ: un altfel de război

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 4 mai 2023

Măsuri anti-divorţ: un altfel de război

Autorităţile ruse au pornit un altfel de război în interiorul ţării: împotriva celor care "iubesc şi lasă". Deputaţii ruşi încearcă să stimuleze celula de bază a societăţii, familia, cu injecţii financiare. Deputaţi din Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară a parlamentului rus, pregătesc un proiect de lege care prevede ca o dată la cinci ani, fiecare soţ al unui cuplu să primească câte 20.000 de ruble (peste 450 de euro), condiţia fiind să fie căsătoriţi de cel puţin 20 de ani, relatează NewsMaker. Vicepreşedintele grupului parlamentar liberal-democrat Iaroslav Nilov, care se numără printre iniţiatorii legii, a spus că este necesară sprijinirea instituţiei familiei: "Dacă oamenii sunt căsătoriţi de mai mult de 20 de ani, haideţi să le plătim câte 20 mii fiecărui soţ excluzând coeficienţii regionali. Şi să facem aceasta la fiecare 5 ani. În plus, regiunile vor avea dreptul să stabilească suplimentar măsuri de sprijin social". Potrivit lui Nilov, grupul parlamentar liberal-democrat vrea să dedice acest proiect de lege fondatorului partidului, controversatul politician Vladimir Jirinovski, "a cărui primă şi singură căsnicie a durat multe decenii", în ciuda dificultăţilor. Vladimir Jirinovski a murit în aprilie 2022 la 75 de ani, după ce a făcut Covid. După cum a precizat pentru TASS serviciul de presă al LDPR, proiectul de lege este planificat să fie trimis la guvern pentru examinare înainte de sfârşitul actualei sesiuni de primăvară a Dumei de Stat.

O mână de ajutor vine şi de unde se aşteptau mai puţin autorităţile ruse. Proprietarul aplicaţiei de dating Tinder, cu sediul în SUA, a anunţat că se retrage de pe piaţa rusă. "Ne-am angajat să protejăm drepturile omului. Mărcile noastre iau măsuri pentru a restricţiona accesul la serviciile lor în Rusia şi vor finaliza retragerea lor de pe piaţa rusă până la 30 iunie 2023", a declarat Match Group în raportul său anual. Portofoliul global de mărci al Match Group include şi aplicaţiile de dating Hinge, OkCupid şi PlentyOfFish.

Dincolo de dispariţia posibilelor ispite, un lucru este uşor de presupus, despărţirile vor rămâne la acelaşi nivel, doar divorţurile oficiale vor fi mai puţine.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb