MĂSURI STRICTE PENTRU DOMOLIREA VALULUI AL PATRULEA Certificatul digital va deveni obligatoriu pentru majoritatea activităţilor zilnice

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 21 octombrie 2021

Certificatul digital va deveni obligatoriu pentru majoritatea activităţilor zilnice

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, ieri, că guvernul va introduce noi restricţii, cel mai târziu vineri, cu aplicabilitate de luni, 25 octombrie, pentru a stăpâni valul patru al pandemiei, care se soldează zilnic cu sute de morţi şi mii de persoane infectate.

"Începând de luni, ar trebui să fie vacanţă pentru cei mici. S-a decis azi ca această vacanţă să fie valabilă timp de două săptămâni pentru toate ciclurile de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot: în interior şi exterior, în târguri, la cinematograf, când ne plimbăm pe stradă. Va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi şi cei cu legitimaţie de serviciu care vin de la sau se duc la locul de muncă. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor accesul va fi permis doar cu certificatul verde, iar cei nevaccinaţi vor avea o sumedenie de restricţii", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu responsabilii în gestionarea pandemiei.

La şedinţă au participat prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltan Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă - secretarul de stat Raed Arafat, dr. Adriana Pistol - directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi dr. Valeriu Gheorghiţă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19.

Klaus Iohannis a precizat că singura soluţie pentru oprirea pandemiei este vaccinarea.

"Vaccinarea opreşte pandemia. Ştiu că sunt mulţi care încearcă să vă spună că nu e aşa. În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, peste 70%, s-au relaxat; pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat. La noi, în România, s-a declanşat o adevărată catastrofă, cu sute de decese zilnice şi mii de oameni care se infectează în fiecare zi. Dragi români, dacă vreţi să terminăm cu această pandemie, vaccinaţi-vă, dacă vreţi să nu ajungeţi la spital şi la ATI. Nu îi credeţi pe cei care vă mint că ar fi periculos sau păţiţi ceva dacă vă vaccinaţi. Singurul lucru cert este că scăpaţi de boală. Dar până atunci, până vă convingeţi să vă vaccinaţi este nevoie să introducem restricţii pentru a proteja persoanele vulnerabile", a spus preşedintele Iohannis, care a menţionat că restricţiile vor fi decise de experţii din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vor fi aprobate, cel mai târziu vineri, de guvernul Cîţu, urmând a intra în vigoare luni, 25 octombrie.

Surse din cadrul guvernului au susţinut pentru mass-media că printre măsuri, pe lângă cele anunţate de preşedintele Klaus Iohannis s-ar mai număra certificatul verde la locul de muncă, închiderea magazinelor după o anumită oră şi interzicerea activităţilor şi evenimentelor care pot crea aglomerări (competiţiile sportive, evenimente private, nunţi, botezuri, aniversări, etc.). Altă măsură vizată ar fi carantina zonală, în funcţie de rata de incidenţă, dar şi interzicerea circulaţiei între localităţile care au un număr mare de cazuri.

După cum se poate observa, deocamdată, în ciuda exploziei de infectări cu Sars-Cov 2, a creşterii numărului deceselor cauzate de Covid-19 şi a aglomerării spitalelor, autorităţile nu sunt de acord, deocamdată, cu reintroducerea stării de urgenţă în ţara noastră. De altfel, premierul Florin Cîţu a afirmat de curând că el nu mai este de acord cu închiderea economiei, fie şi pentru o perioadă scurtă, ci doreşte introducerea de restricţii drastice pentru persoanele nevaccinate.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. nu prea inteleg de ce vor sa-mi lipseasca angajatorul de serviciile mele. eu stau pe tusa bine mersi, ma doare in cot, dar el ce vina are?

    1. Tu stai pe tusa bine mersi o perioada ... cand angajatorul va avea probleme, te va da afara. Intotdeauna angajatii pierd nu patronii.

      statul pe tusa inseamna exact asta, ca ma da afara pt ca nu vreau sa-mi fac certificat

    ...

    1. Un drept fundamental al omului este si acela de a nu fi imbolnavit de aproapele sau (care FACE pe inconstientul dese ori)

      ...

      Asta este cea mai mishto abureala aruncata in public in ultima vreme.

      1 - Poti sa spui unde scrie despre acest drept? care articol din constitutie?

      2 - un om intepat este imunizat deci nu poate sa fie imbolnavit de aproapele sau. Serul numit la caterinca vaccin este sigur si eficient, ai uitat? 

      Este mai degraba o chestiune de bun simt sa nu-l imbolnavesti pe celalalt. Dar ce facem cu cei vaccinati care isi imbolnavesc aproapele, de multe ori tot un vaccinat? Presupun ca ii includeti si pe acestia cand va referiti la "dreptul fundamental al omului" de a nu fi imbolnavit. Si pe acestia ii considerati inconstienti, presupun, avand in vedere ca circula liberi sa imprastie peste tot, fara nicio restrictie.

    Parlamentarilor romani, daca mai aveti vreo urma de respect pt poporul roman din care si voi proveniti, atunci sunteti datori sa SUSPENDATI PLAVANUL!! Pt ca apoi sigur va fi demis de catre popor, dupa care arestat si judecat!

    CRED CA SE MERGE PREA DEPARTE!

    SUSPENDARE SI ALEGERI ANTICIPATE! 

    TOATA STAREA DE URGENTA A FOST ILEGALA SI TOATE MASURILE SI RESTRICTIILE AU FOST ILEGALE! 

    UN PRESEDINTE CARE SE PUNE CONTRA MAJORITATII NU ARE CE SA MAI CAUTE ACOLO!

    SI MAJORITATEA NU DORESTE VACCINARE! EXISTA TRATAMENTE EXISTA METODE DE COMBATERE A ACESTEI PANEMII CARE NU SE VA TERMINA NICIODATA! VA DEVENII ENDEMICA! 

    TU FETITA STEARPA DE LA COTROCENI ÎMPREUNĂ CU TRĂDĂTORI DE TARA, CRIMINALII ÎN SERIE DE LA GUVERNARE SA SA BĂGAȚI CERTIFICATUL VERDE ÎN CUR URILE VOASTRE SPARTE ȘI BORTELIT E DE GAY DE LA BRUXELLES LA CARE LE STAȚI CAPRA ȘI LE SUGETI PULELE. CU UN GUVERN TRĂDĂTOR DE TARA, SI DE CRIMINALII ÎN SERIE, DEMIS CU 281_0 NU PUTEȚI VOI SA NE PUNEȚI RESTRICȚII.

    1. Un mesaj de acest fel se incadreaza in "politica redactiei"?!

      L-ai avizat personal?!

      Altele mai "cuminti" au fost taiate! 

      Doarme.L-am trezit si eu deunazi pentru acelasi gen de comment extrem de inteligent.

    Gluma cu "vaccinul" merge tot mai bine spre HILAR.

    Toata aceasta 'vaccinare' este o operatiune militara, de tip psy-ops.  

    V-ati intrebat de ce "coordonatorul" (Ghita de la portita) este un militar, in loc sa fie un civil?! 

    Jeguri, jeguri!!

    1. In Portugalia ce a fost?

      Jeg esti tu! 

      in Portugalia sunt obisnuiti de zeci de ani sa-si injecteze heroina, de aia nu a fost mare tambalau.

      pisdiuk, ai vazut portugalia doar pe harta...

    Dacă acest virus nu dispare, ce se întâmplă cu certificatul verde? Se permanentizeaza, ne "imunizam" la 6 luni sau mai des? Devenim dependenți de un vaccin? Inseamna ca nu avem nicio șansă nici cei vaccinați nici cei nevaccinati dacă tratamentele nu dau rezultate cum nici vaccinurile nu dau rezultatele așteptate.

    1. exact, daca la un moment dat nu o sa mai tina cont de incidenta ca sa ceara certificat, cu el ramanem. si se vor adauga si vaccinuri sau teste pt alte boli. nu scapam.

      eu incerc sa-mi duc "inevitabilul" (mai vedem) primei doze cat mai departe in viitor, macar cand altii o sa bage al doilea booster. 

      EXACT ASTA E SCOPUL . certificat non -stop . INjectare continua . NU VEDETI ?

      PARTEA PROSTA CA LI SE BAGA IN CAP LA CEI VECCINATI , SI NU DORESC SA JIGNESC DELOC NOUL GRUP SOCIAL , CA NEVACCINATII IMBOLNAVESC !!! ASTA-I CULMEA TUPEULUI VACCINIST . AL DOILEA PREZENTAREA MORTILOR DE COVID( D- ZEU SA II IERTE PE TOTI) CU COMORBIDITATI !!!!! ETERNELE COMORBIDITATI !!! FARA AUTOPSII PENTRU CA MORTII , FIIND MAREA MAJORITATE NEVACCINATI , ASA NI SE SPUNE , IMPORASTIE COVID-UL . FABULOS DE ABERANT . ALTFEL NICI NU POT DESCRIE MINCIUNA CONTINUA .  

      probabil ca ne vom vaccina la fiecare 6 luni, pana cand nu vom dezvolta vaccinuri care sa ofere imunitate mai mult timp. e de o mie de ori mai preferabil decat sa mori prin sufocare de /covid.

      Faptul ca ai luat covid nu inseamna automat ca si mori, 98% se vindeca sau fac forme usoare. In plus exista tratamente, care luate de la inceput reduc riscul. Doar ca la noi nu prea se gasesc. Iar atata timp cat si vaccinurile au efecte adverse si nu se stiu efectele te termen lung pentru vaccinurile genetice, sa faci din 6 in 6 luni, e un risc deloc de neglijat!

    Sa impui restrictii doar Nevaccinatilor, scopul fiind de a-i forța să se vaccineze e o mare prostie și ticăloșie, atata timp cât și vaccinațtii fac boala, transmit maii departe, etc

    Dacă chiar vrei să reduci răspândirea virusului, mergi pe testare și restricții generale. Personal, cunosc cazuri de vaccinați în stare gravă, care până mai demult se credeau imuni. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb