Materiale şi tehnologii de avangardă vor fi folosite la construcţia "Butterfly Park" din localitatea arădeană Fântânele

Paula Bulzan
Companii #Imobiliare / 28 decembrie 2010

Complexul va avea formă de fluture şi multe spaţii verzi

Complexul va avea formă de fluture şi multe spaţii verzi

Reprezentanţii companiei Bellavista Golf Villas&Resort au făcut publice detaliile proiectului care va fi dezvoltat în localitatea arădeană Fântânele şi care va cuprinde un teren de golf, spaţii de agrement şi un complex rezidenţial de lux.

Astfel, complexul de agreement "Butterfly Park" va ocupa o suprafaţă 73 de hectare şi va avea formă de fluture. Viitorul teren de golf se va întinde pe 56 de hectare.

Investitorii susţin că au ales comuna arădeană Fântânele, pentru că este foarte aproape de graniţa de vest a ţării, pentru că poate face uşor legătura între Arad şi Timişoara, şi pentru că se află în apropierea viitoarei autostrăzi care va lega zona de Europa.

"Am ales să venim la Arad datorită locaţiei şi pentru că aici există mulţi întreprinzători şi mână de lucru calificată şi mulţi studenţi care doresc să înveţe. Persoane din România şi Italia au lucrat împreună la acest proiect. Vrem să îmbunătăţim calitatea vieţii românilor, să transformăm un vis frumos într-o realitate frumoasă şi să demonstrăm că se pot face afaceri în mod serios, corect şi etic chiar şi în România", a susţinut Mauro Rizzinelli, preşedintele Bellavista Golf Villas&Resort.

Principala caracteristică a proiectului o reprezintă respectul pentru spaţiul verde, nu mai puţin de 350.000 de metri pătraţi urmând a fi alocate spaţiilor verzi private şi 150.000 de metri pătraţi spaţiilor verzi publice. Proiectul terenului de golf îşi propune atingerea a două ţeluri ambiţioase, construirea unui teren modern, prin utilizarea unor materiale şi tehnologii de avangardă şi respectarea mediului înconjurător. Complexul va avea, de asemenea, parcuri cu locuri amenajate pentru fitness, pieţe, servicii de poştă, farmacie, un azil, o şcoală primară, biserică, terenuri de baschet, tenis şi fotbal.

De asemenea, pe lângă terenul de golf cu 18 găuri, proiectul mai prevede construcţia unui hotel de cinci stele, a unui club de lux, şi a unui complex rezidenţial format din 50 de vile, cu piscină, proiectate în trei stiluri, Glamour, Sport şi Country.

Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad a susţinut că proiectul "Butterfly Park" vor avea o contribuţie serioasă în creşterea potenţialul turistic al judeţului. "Investiţia este importantă atât pentru comuna Fântânele, cât şi pentru judeţul Arad, prin valoarea investiţiei, prin suprafaţa ocupată şi prin ceea ce îşi propune. Cred că investiţia de la Fântânele este extrem de importantă şi din punct de vedere al dezvoltării turismului în partea de vest a ţării", a spus Ţolea.

Realizarea investiţiei are ca termen de finalizarea trei ani din momentul începerii lucrărilor, început programat pentru primăvara anului 2011.

Valoarea totală a investiţiei este de 84.567.356,20 lei, adică aproape 20 de milioane de euro, din care 43.628.095,00 lei reprezintă fonduri europene, obţinute prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 5 - "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului".

Bellavista este o societate italo-română, înregistrată în România, constituită din patru grupuri italiene din zona Brescia, care desfăşoară afaceri în sectorul serviciilor, construcţiilor şi instalaţiilor. Cifra de afaceri a societăţii este de 200 de milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O modalitate sigura de venire a drogurilor (si nu numai) in zona. 

    Bni cu parandarat de la ministerul lui Udrea. O sa-i dam peste cativa ani inapoi si pe stia ca la SAPARD. Bineinteles tot din banii prostimii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb