Mazăre riscă să piardă Primăria Constanţei

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2009

Radu Mazăre, Edilul Municipiului Constanţa

Radu Mazăre, Edilul Municipiului Constanţa

ANI susţine că Radu Mazăre a fost în stare de incompatibilitate şapte luni

Edilul Municipiului Constanţa, social-democratul Radu Mazăre, este în pericol să-şi piardă funcţia de primar. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au anunţat, ieri, printr-un comunicat, că Radu Mazăre s-a aflat în stare de incompatibilitate, timp de şapte luni, (23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003), perioadă în care a fost, concomitent, primar şi administrator al unei firme.

Rezultatele verificărilor arată că, în data de 4 noiembrie 1998, Radu Mazăre a fost numit administrator la S.C. Nisipuri SA, funcţie din care s-a retras în data de 6 noiembrie 2003.

În anul fiscal 2003, S.C. Nisipuri SA a avut venituri de aproa­pe 340.000 de lei şi un profit brut de 132.000 de lei.

În cazul primarului Constanţei, ANI precizează că s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare a regimului incompatibilităţilor.

Mazăre: "ANI acţionează la comanda politică a lui Băsescu"

Primarul PSD al Constanţei, Radu Mazăre a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că sesizarea de incompatibilitate a ANI se bazează pe o eroare materială a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) la înregistrarea societăţii sale.

Radu Mazăre a acuzat că ANI a acţionat la comanda politică a preşedintelui Băsescu atunci când a susţinut că Mazăre a fost incompatibil, în 2003, cu funcţia de primar al Constanţei deoa­rece ar fi fost administrator al societăţii Nisipuri.

Potrivit Newsin, Radu Mazăre a explicat: "La Cotroceni a fost veselie mare. <<Şefu", l-am prins pe Mazăre, în sfârşit, trebuie să-l dăm jos din funcţia de primar, l-am găsit, a fost administrator în 2003 la o societate şi nu avea dreptul, conform legii>>. După ce domnii de la ANI, ca şi cei de la DNA, nu mai ştiu ce să mai caute şi ce să mai răscolească, acum s-au repezit ca ulii să-mi caute chiloţii din 2003 şi, să vezi stupoare, <>".

Verificări fără înştiinţare?

ANI susţine că lui Radu Mazăre i s-a adus la cunoştiinţă des­pre verificările efectuate, prin două adrese din 27 iulie 2009, respectiv 28 iulie 2009.

Mazăre susţine contrariul. Primarul PSD s-a declarat nemulţumit de faptul că nu a fost contactat de nici un reprezentant al Agenţiei care să-i prezinte suspiciunile ANI înainte ca aceasta să dea publicităţii comunicatul prin care este declarat incompatibil.

Mazăre: "Greşeală a Registrului Comerţului"

Primarul a prezentat presei documentul de constituire al societăţii "Nisipuri", din care ar reieşi că administratorul societăţii este, de fapt, fratele său Mihai Mazăre, în timp ce Radu Ştefan Mazăre figurează doar ca unic acţionar.

Radu Mazăre a declarat: "Legea nu interzice să fi şi primar şi acţionar, nu interzicea la vremea respectivă. Dacă m-ar fi întrebat slugile politice de la ANI, le-aş fi arătat. După ce am aflat, am sunat şi eu să văd ce se întâmplă acolo. Domnii de la Registrul Comerţului au greşit în loc de administrator Mazăre Mihai, Mazăre Radu Ştefan".

În urma izbucnirii acestui scandal, Mazăre a contactat ONRC, care, conform spuselor sale, şi-ar fi recunoscut eroarea de înregistrare printr-un referat din 30 iulie 2009.

"A fost o eroare materială a Registrului Comerţului, iar dacă domnii de la ANI îmi dădeau un telefon, le explicam şi nu-l mai prindeau pe Mazăre să-l dea jos", a conchis Mazăre

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb