MEC a început discuţiile cu FMI pentru preţurile utilităţilor

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 2 februarie 2005

Ministrul economiei şi comerţului, Codruţ şereş, a discutat, în cursul zilei de ieri, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pe marginea preţului utilităţilor, în centrul atenţiei fiind negocierea preţului gazelor naturale. Domnia sa a declarat, înaintea întîlnirii amintite, în cadrul unei conferinţe de presă: "Vom porni de la preţul gazelor naturale, deoarece tarifele la energia electrică şi la cea termică vor fi influenţate de modul în care va fi negociat acest preţ. O creştere a preţului la gaze va determina, pe orizontală, o majorare a tarifelor la energie electrică şi termică. După ce vom stabili nivelul de creştere la gaze, vom putea negocia şi pentru celelalte două utilităţi. Preţurile vor fi discutate şi cu Autoritatea de Reglementare în domeniul Energetic, Autoritatea de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale şi Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărire Comunală". Ministrul economiei a subliniat că există societăţi din industria sticlăriei, siderurgică şi din cea a îngrăşămintelor, care sînt sensibile la creşterea preţurilor la gaze naturale şi energie. Domnia sa a precizat că va propune FMI o creştere de 20% a preţului gazului metan. "Un alt argument pe care îl vom folosi în negocieri este solicitarea din partea societăţilor amintite de a nu le crea probleme din punctul de vedere al costurilor şi pierderilor pe care le-ar putea provoca aceste majorări de preţuri", a explicat Codruţ şereş.

În ceea ce priveşte solicitarea FMI de creştere a numărului dis-ponibilizaţilor din domeniul minier, ministrul economiei a subliniat că strategia pentru restructurarea acestui sector este un document care a fost deja publicat, negociat şi argumentat cu mult timp în urmă şi care prevede concedierea a 5.100 de mineri, în 2005.

Oficialul MEC a anunţat, de asemenea, că în cursul zilei de ieri, urma să aibă o întîlnire şi cu liderul sindicatelor din domeniu, Marin Condescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb