Mecanismul UE de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 a fost prelungit până la sfârşitul lunii iunie

J.P.
Internaţional / 11 martie 2021

Mecanismul UE de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 a fost prelungit până la sfârşitul lunii iunie

Comisia Europeană a anunţat, joi, că prelungeşte până la sfârşitul lunii iunie mecanismul de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, citat de G4media.

Comisarul pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, a declarat că temerile că astfel vor fi întrerupte schimburile comerciale nu s-au dovenit a fi reale.

"Primele săptămâni de aplicare a acestui instrument au arătat că întreruperea comerţului de care se temeau mulţi nu a avut loc. De la introducerea măsurii, transporturile au fost autorizate în peste 30 de ţări", a declarat Dombrovskis, potrivit sursei citate.

Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, susţine că CE aşteaptă ca producătorii de vaccinuri cu care a semnat contracte să îşi îndeplinească obligaţiile faţă de cetăţenii UE.

"Nu toate companiile îşi onorează acordurile cu UE, în ciuda faptului că au primit un avans pentru a permite producţia suficientă. (...) vom continua să lucrăm cu companiile pentru a creşte producţia în Europa cât mai repede posibil", a declarat Stella Kyriakides.

Comisia Europeană a prelungit mecanismul de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19, în contextul în care statele membre ale UE suferă în continuare întârzieri în livrarea dozelor de la AstraZeneca, a amintit France Presse.

Comisia impune de la sfârşitul lui ianuarie autorizaţii pentru exporturile de vaccinuri anti-COVID-19 produse în Uniunea Europeană, pentru a păstra controlul dozelor destinate Celor 27.

Acest mecanism a fost utilizat recent de Italia pentru a bloca exportul spre Australia de doze de vaccin al AstraZeneca fabricate pe teritoriul UE.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb