Media: China nu va participa la conferinţa de pace pentru Ucraina găzduită de Elveţia

A.F.
Internaţional / 31 mai

Media: China nu va participa la conferinţa de pace pentru Ucraina găzduită de Elveţia

China a confirmat că nu va participa la conferinţa de pace privind Ucraina care va fi găzduită de Elveţia luna viitoare şi la care Rusia nu a fost invitată, au declarat pentru Reuters patru surse care au informaţii directe despre acest subiect, ceea ce reprezintă o lovitură pentru Kiev, care miza, ca imagine diplomatică, pe participarea Beijingului, conform Reuters.

Beijingul a declinat invitaţia, deoarece nu au fost îndeplinite condiţiile de participare, respectiv participarea părţilor implicate în conflict, adică inclusiv a Rusiei, au declarat trei dintre surse.

China a informat la nivel diplomatic în această săptămână că printre condiţiile care nu au fost îndeplinite se numără faptul că reuniunea ar trebui să fie recunoscută şi de Rusia, şi de Ucraina, deci ar trebui să existe o participare egală a tuturor părţilor şi ar trebui să existe o discuţie corectă a tuturor propunerilor, a declarat una dintre surse.

Beijingul susţine convocarea unei conferinţe de pace recunoscute de ambele părţi, cu participarea egală a tuturor părţilor, declarase luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Guvernul elveţian, neutru, urmăreşte o participare largă, din diferite părţi ale lumii, la summitul din 15-16 iunie, în speranţa că va deschide calea pentru un proces de pace în Ucraina. Kievul spera că dacă va atrage la conferinţă lideri din cât mai multe ţări, va unifica comunitatea internaţională împotriva agresiunii lui Vladimir Putin şi va creşte presiunea asupra acestuia.

Moscova, însă, nu a fost invitată. Kremlinul a transmis că nu vede rostul unor discuţii pentru pace în absenţa Rusiei.

Mai mult, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sugerat joi că China ar putea organiza o conferinţă de pace la care să participe Rusia şi Ucraina.

În ianuarie, Ucraina l-a invitat pe preşedintele chinez Xi Jinping, considerat ca având influenţă asupra Moscovei, să participe la summitul din Elveţia. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a îndemnat săptămâna aceasta şi pe preşedintele american Joe Biden să participe, dar Washingtonul nu a confirmat pe cine va trimite.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "reuniunea ar trebui sa fie recunoscuta de ruzzia si ucraina". pai rusii au spus din start ca e o prostie, si ei nu recunosc conferinta.

    ceea ce arata ca nici ruzzia nici china nu vor pacea, ei doar se prefac ca pfff bulshit bullshit.  

    ucraina trebuie ajutata sa-i extirpeze pe rusi din tara ca pe un cos umflat ce sunt. 

    si nu mai cumparati dragilor chinezarii ca sunt proaste de vai si amar. bine ce e nike fabricat in china, apple si etc, acolo e responsabilitatea acelor companii sa plece, si ma gandesc ca trump o sa le traga niste tarife de sa le sune apa-n cap. nu ca sunt fan trump, dar cu china a inceput bine ce a inceput, dovada e chiar acum, cu conferinta de pace , cu ruzzia cu tot. afara cu chinezariile din europa, facem aici fabrici de ce e nevoie.

    da s-au ieftinit produsele de cand totul se fabrica in china, dupa anii 70-80, dar au scazut mult si salariile, sau mai exact ceea ce cumpara un salariu. 

    1. Ai o logică de blonda!

    nu exista conferinta de pace cand cei doi implicati in bataie nu participa...ori unul din ei nu participa...

    e o conferinta si atat... un fel de sifonare la director...ca uite ce mi-a facut ala mai mare si mar rau mie... si cam atat... chemam si v parinti si profesori si vb pe manca cel batut... in timp ce batausul lipseste de la sedinta si mama lui "china" se da cu treaba .... 

    s c c r e t 

    1. Sunt solutii si dc batausul si cu ma-sa lipsesc. pai ce faci, asa batausul nu vine si scapa basma curata. nope.

    China a picat testul pacii .Minciuna Chinei este acum evidenta pentru noi toti .Si-au dat arama pe fata .Motivatia este copilareasca .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb