Media: "Europarlamentarii Dragoş Pîslaru şi Nicolae Ştefănuţă spun că ajutorul pentru Ucraina trebuie să continue"

T.B.
Politică / 8 decembrie 2023

Media: "Europarlamentarii Dragoş Pîslaru şi Nicolae Ştefănuţă spun că ajutorul pentru Ucraina trebuie să continue"

Europarlamentarii Dragoş Pîslaru (Renew Europe) şi Nicolae Ştefănuţă (Grupul Verzilor) au afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că ajutorul statelor europene pentru Ucraina trebuie să meargă înainte, chiar dacă "există o perioadă de oboseală" legată de război, potrivit agerpres.ro.

Conform sursei citate, "Unul dintre cele mai certe şi clare angajamente a fost cel legat de zona de muniţie. (...) Dar este foarte clar că apariţia atacului terorist Hamas asupra Israelului a deviat un pic discursul, iar faptul că recent avem două lucruri care sunt îngrijorătoare - unul legat de poziţia din SUA unde republicanii au blocat pachetul de sprijin pentru Ucraina şi, în general, pachetul de sprijin extern al Statelor Unite, şi al doilea relaţia care scârţâie un pic acum cu Polonia (...) - sunt lucruri care ne îngrijorează. În Parlamentul European am avut nenumărate rezoluţii, dezbateri pe tema asta, noi rămânem ca poziţie instituţională clar susţinători ai Ucrainei şi a procesului de aderare", a declarat Dragoş Pîslaru, la sediul Biroului Parlamentului European la Bucureşti.

Potrivit acestuia, este necesar un echilibru, iar la nivel european angajamentul pentru Ucraina este unul ferm, informează sursa citată: "Ceea ce este important, dacă aţi observat inclusiv discursul public al preşedintelui Zelenski după o primă parte cumva de reproş a fost mai nuanţat şi aceasta cred că este o chestiune înţeleaptă. Până la urmă, avem nevoie de a găsi echilibrul necesar. Ce este însă iarăşi foarte clar este că la nivel european angajamentul pentru Ucraina este unul ferm şi nu va fi nimic schimbat acolo, dar sunt nişte tendinţe pe care acum încercăm să le corectăm, inclusiv prin intermediul dezbaterilor din Parlamentul European", a explicat copreşedintele REPER.

Nicolae Ştefănuţă consideră, la rândul său, că ajutorul acordat Ucrainei trebuie continuat, informează agerpres: "Cred că trebuie să continuăm cu toate forţele sprijinul pentru Ucraina. Cred că în cadrul financiar multianual unde sunt prevăzuţi peste 50 de miliarde ar trebui să meargă înainte, indiferent de ceea ce comentează Viktor Orban. (...) Mă ocup şi de relaţia cu Statele Unite şi este un moment defavorabil pentru Ucraina. Banii se termină. (...) Practic, au intervenit mai multe crize deodată care solicită mai mulţi bani. Şi, atunci, Congresul american are o mare problemă în a finanţa în continuare. Dar amintesc că noi trebuie să mergem mai departe pentru securitatea României, pentru că vine anul electoral 2024 unde atât în SUA, cât şi în Europa, Guvernele vor avea tendinţa să fie mai reţinute în privinţa ajutorului pentru Ucraina, pentru că există această oboseală a războiului în rândul cetăţenilor. Cred că noi trebuie să le explicăm cetăţenilor de ce este atât de important să sprijinim în continuare Ucraina", a transmis eurodeputatul.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dar mai inainte de a explica cetatenilor, ar fi bine sa gasiti argumentele necesare explicarii. Tendinta guvernelor de a fi mai retinute in privinta ajutorului în perioada electorala ce inseamna? Pai inseamna ca cetatenii sint in majoritate impotriva acestui ajutor care, dupa ei, nu duce la nimic bun, nici pentru Ucraina si nici pentru securitatea UE. Si apoi, acest ajutor nu depinde numai de guverne ci si de parlamente. Asa ca parerea a doi parlamentari romani se inneaca aproape complet in realitatea politica occidentala actuala. Si chiar in realitatea politica ucraineana actuala în care Zelensky pierde teren politic si incredere politica in fiecare zi de vreo cateva saptamani incoace.

    Băieților ăștia le place poezia care începe cu "Limba noastră e o comoara" :) de Mateevici.

    Poate poate se mai învârt de un mandat euro. Trai nineaca pe banii contribuabililor. La muncă, tovarăși!

    Ăștia fiind brelocii lui Cioloș, marele REPER și trădător al dreptei în 2016.

    Inca nimeni nu a explicat " de ce este atât de important să sprijinim în continuare Ucraina".

    1. Nu, nu este important. Ca doar limba rusa se invata la fel ca si engleza.

    Jaf la drumul mare: bani din PNRR pentru regimul Zelensky,

    Sub pretextul stupid că România a avut creștere economică în 2022, 

    adică au venit mai mulți bani la buget din pricina inflației, în timp ce nivelul de trai al populației a scăzut abrupt – Comisia Europeană a decis să ne penalizeze cu 2,1 miliarde euro din suma totală promisă prin PNRR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb