Media: Gabriela Firea cere drepturi egale pentru toate femeile din UE

A.F.
Politică / 6 iulie

Media: Gabriela Firea cere drepturi egale pentru toate femeile din UE

Fostul senator PSD, Gabriela Firea, nou europarlamentar după alegerile din 9 iunie 2024, a cerut drepturi egale pentru toate femeile din Uniunea Europeană. În acest sens, ea a anunţat că susţine şi că a semnat "Carta UE a drepturilor femeilor" care prevede servicii, programe şi legi egale pentru femei, conform news.

"Drepturi egale pentru toate femeile din Uniunea Europeană ! Susţin, semnez şi promovez «Carta UE a drepturilor femeilor»! Toţi oamenii sunt egali şi trebuie să trecem de la vorbe, la fapte! Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, din care fac parte, îşi reafirmă angajamentul pentru drepturi egale între femei şi bărbaţi. Mulţumesc Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D Socialists and Democrats Group in the European Parliament, pentru politicile feministe şi pentru determinarea de a convinge Comisia Europeană să aprobe acest document strategic. Sunt convinsă că alături de Victor Negrescu, liderului grupului europarlamentarilor români, şi de toţi ceilalţi colegi vom reuşi", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Totodată, Gabriela Firea subliniază că educaţia are un rol important şi că aceasta este primul capitol în Carta UE a drepturilor femeilor.

"Carta UE a drepturilor femeilor înseamnă servicii, programe şi legi egale pentru toate fetele şi doamnele. Educaţia are un rol important şi tocmai din acest motiv este primul capitol din Cartă! Femeile trebuie să aibă acces egal la educaţie, iar programele şcolare trebuie să includă informaţii despre egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. De asemenea, este prioritară independenţa economică a femeilor, iar asta este posibilă doar printr-un echilibru şi o egalitate a salariilor şi condiţiilor de muncă între femeile şi bărbaţii din acelaşi domeniu de activitate. Evident, este nevoie şi de o reprezentare egală a femeilor şi tocmai din acest motiv am militat mereu pentru mai multe doamne în politică, pentru introducerea cotelor de gen", a mai precizat Firea.

Demersurile pentru combaterea violenţei şi hărţuirii pe motive de gen trebuie, de asemenea, continuate, mai spune Gabriela Firea.

"Sigur că trebuie continuate demersurile pentru combaterea violenţei şi hărţuirii pe motive de gen, iar femeile să aibă acces la servicii egale de sănătate şi asistenţă medicală. Ca membru al FEMM, Comisia pentru drepturile femeilor şi egalitatea de gen din Parlamentul European, voi continua demersurile începute în România ca primar general, senator şi ministru", a concluzionat Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ce drepturi nu au femeile ? am citit tot ce a spus aceasta feminista si nu am inteles ce le lipseste . vor sa se dea la o parte barbatii sa vina femeile , doar ca sunt femei ? asta merge i tramvai , nu in viata reala ! in viata reala e nevoie de competenta si calitati reale nu propaganda feminista !

    se baga in seama peste tot, dar nu este in stare de nimic. toxica, nociva, nu intereseaza pe nimeni.

    Bine ca s-au descotorosit de ea , ca era ca raia peste tot .

    Principala calitate a unei femei este să fie mamă prezentă lângă copii! La ea soțul face asta!

    1. e prea importanta in viata ei si cu mult mai importanta in imaginarul ei. chiar daca e zero barat pentru toti ceilalti.

    Iar a inceput toapa cu populismele ei. Nu stie ce sa mai inventeze ca sa se auda ceva de ea. Ce se faceau femeile fara Firea? Poate le ofera locuri la azilele groazei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb