Media: MAE salută ratificarea, de către Ucraina, a Statutului de la Roma al CPI

A.F.
Miscellanea / 22 august

Media: MAE salută ratificarea, de către Ucraina, a Statutului de la Roma al CPI

Ministerul Afacerilor Externe salută ratificarea, de către Parlamentul Ucrainei, a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internationale, Ucraina devenind astfel al 125-lea stat parte la acest tratat international, scrie news.ro. Conform MAE, demersul subliniază angajamentul Ucrainei faţă de justiţia internaţională şi dezideratul combaterii impunităţii pentru cele mai grave crime internaţionale - crima de agresiune, genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război. "România reiterează sprijinul său ferm pentru justiţia penală internaţională şi pentru tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de competenţa materială a Curţii Penale Internaţionale, inclusiv în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei", subliniază MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe salută ratificarea, la 21 august 2024, de către Parlamentul Ucrainei, a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internationale. În baza acestei decizii a Radei Supreme, Ucraina va deveni al 125-lea stat parte la acest tratat internaţional care a pus bazele singurei instanţe penale internaţionale cu vocaţie universală", transmite MAE joi dimineaţă.

Conform sursei citate, acest demers de o importanţă deosebită, având în vedere mai ales contextul în care este realizat, subliniază angajamentul Ucrainei faţă de justiţia internaţională şi dezideratul combaterii impunităţii pentru cele mai grave crime internaţionale (crima de agresiune, genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război).

"Acţiunea Ucrainei contribuie, neîndoielnic, şi la legitimarea eforturilor sale de activare a tuturor mecanismelor jurisdicţionale posibile pentru sancţionarea agresiunii Rusiei împotriva sa. România reiterează sprijinul său ferm pentru justiţia penală internaţională şi pentru tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de competenţa materială a Curţii Penale Internaţionale, inclusiv în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei", mai arată MAE.

Parlamentul ucrainean a a hotărât miercuri prin vot - după ani de tergiversări şi după o opoziţie militară - ca Ucraina să adere la Curtea Penală Internaţională (CPI), cu speranţa să pedepsească Rusia pentru presupuse crime de război comise pe teritoriul ucrainean, anunţă mai mulţi deputaţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb