Medicai ţinteşte pieţele din Europa de Vest şi SUA din poziţia de partener Microsoft

Comunicate de presă / 11 noiembrie 2021

Medicai ţinteşte pieţele din Europa de Vest şi SUA din poziţia de partener Microsoft

Medicai, start-up-ul românesc care dezvoltă şi operează propria platformă online pentru imagistică, anunţă obţinerea statutului de Partener Microsoft, prin intermediul căruia îşi propune extinderea portofoliului de clienţi la nivel internaţional şi să ofere serviciile sale medicilor şi pacienţilor din întreaga lume, conform unui comunicat remis redacţiei.

Compania îşi va concentra eforturile în primă fază pe piaţa din SUA, urmând ca apoi să vizeze pieţele din Europa de Vest.  Disponibilitate oriunde în lume, facilitată de Microsoft Parteneriatul de vânzare colaborativă cu Microsoft va permite companiei să acceseze un număr mai mare de clienţi şi proiecte din regiuni geografice diferite. Prin noul parteneriat, Medicai are acces la ecosistemul Microsoft şi beneficiază de susţinerea echipelor de vânzări Microsoft, care vor oferi asistenţă în ceea ce priveşte creşterea şi gestionarea cererii pentru serviciile Medicai. 

"Am reuşit să ne construim o expertiză vastă într-o perioadă scurtă de timp, astfel că avem deja foarte multe implementări în zone cheie precum triaj, diagnosticare, monitorizare, management al cazurilor, second opinion şi turism medical. În acest punct avem nevoie de un partener cu care să putem ,,ataca" proiecte mai mari. Potenţialul de inovare este mult mai mare dacă reuşim să interconectăm regiuni întregi prin care să creăm coridoare virtuale pentru diferitele afecţiuni grave sau cronice. De acum putem face acest lucru cu o infrastructură cloud, precum Microsoft Azure, pe care să o scalăm în funcţie de nevoile imediate ale spitalului sau ale clinicii medicale," a afirmat Mircea Popa, CEO Medicai.  

"Pentru companiile care doresc să-şi extindă portofoliul de clienţi, obţinerea statutului de Co-Sell Ready înseamnă alinierea motoarelor noastre de marketing şi a forţei de vânzare la un ecosistem solid de clienţi şi parteneri Microsoft - cel mai mare la nivel global - pentru oportunităţi de vânzare. Prin acordarea acestui statut companiei Medicai, startup-ul românesc care digitalizează imagistica medicală în Cloud pentru o colaborare mai bună între medici şi pacienţi, lărgim amprenta pe piaţa în creştere rapidă a tehnologiei din domeniul sănătăţii. Această poziţie reprezintă următorul pas pentru Medicai şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru a aduce platforma către cât mai multe clinici şi pacienţi din întreaga lume", a declarat  Daniel Rusen, Director de Marketing şi Operaţiuni, Microsoft România.

 

Expunerea internaţională va fi astfel garantată prin amprenta globală a reţelei de parteneri Microsoft şi prin intermediul echipelor internaţionale de vânzări care vor oferi susţinere startup-ului românesc. 

Digitalizarea sistemului medical din România

Având la bază tehnologii de nouă generaţie, precum stocarea în cloud şi inteligenţa artificială, platforma de imagistică Medicai le permite medicilor din spitale şi clinici să colaboreze de la distanţă între ei, cât şi să comunice remote mai uşor cu pacienţii lor. 

Concret, în platforma Medicai, medicii îşi pot crea arhive online cu investigaţiile imagistice ale pacienţilor lor. Atunci când este nevoie ca mai mulţi medici - din aceeaşi specialitate sau specialităţi conexe, să colaboreze în diagnosticarea şi tratarea unui caz, aceştia pot oferi colegilor acces la arhivele lor, simplu şi rapid. În acest mod, se facilitează colaborarea dintre medici, chiar şi din clinici sau regiuni geografice diferite, se urgentează diagnosticarea şi tratarea cazurilor medicale, iar pacienţii sunt scutiţi de a mai aduce cu ei investigaţiile pe suporturi electronice, susceptibile la deteriorare şi care uneori pot pune probleme de incompatibilitate la citire. 

Medicai îşi propune să rezolve problema numărului scăzut de medici radiologi, prin distribuţia şi gestionarea eficientă a cazuisticii între aceştia. De asemenea, Medicai interconectează datele de caz, altminteri blocate în clinici şi disparate, rezolvă problema de stocare a fişierelor cu informaţii de imagistică, adesea foarte mari chiar şi pentru a fi previzualizate cu metodele tradiţionale şi îşi propune să elibereze clinicile şi spitalele de povara mentenanţei serverelor proprii pentru stocarea acestor date, cât şi să gestioneze corect accesul la date utilizatorilor, fie ei medici sau pacienţi.

Activitatea Medicai a generat până în prezent un total de peste 30 de clienţi - spitale şi clinici atât private, cât şi de stat, printre care se numără Spitalul Marius Nasta, Spitalul Sf. Maria, Spitalul Monza, Brain Institute şi Clinica Neuroaxis. 

Migrarea în cloud şi acceptare în Microsoft for Startups program

Cooperarea privind vânzarea colaborativă este al doilea pas făcut de Medicai în parteneriatul cu Microsoft. Etapa iniţială a legăturilor de colaborare dintre cele două companii a început în urmă cu 6 luni, când Medicai a migrat infrastructura proprie în platforma cloud dezvoltată de Microsoft.

 

Două considerente au stat la baza acestei decizii de business. Pe de-o parte, Medicai a dorit să ofere utilizatorilor- clinici, medici şi pacienţi, împreună cu serviciile sale şi o infrastructură în care să poată fi stocate, gestionate şi analizate toate informaţiile de imagistică, diagnostic, istoric ale pacientului. Aceasta a înlesnit adoptarea soluţiei oferite de Medicai de către clinici şi medici, deoarece astfel nu mai era necesar să folosească o infrastructură de servere proprie, o cerinţă dificil de îndeplinit pentru mulţi în contextul digitalizării precare din sistemul medical românesc.

Pe de altă parte, adoptarea infrastructurii cloud oferite de Microsoft a oferit integrare unitară,  garanţia unui uptime maximizat, cât şi preocuparea permanentă pentru securitatea infrastructurii, foarte necesară pentru un tip de date atât de vulnerabile.

Continuând drumul său alături de Microsoft, în august 2021 Medicai a aplicat şi a fost acceptat în Microsoft for Startups, program creat special pentru startup-uri. Acesta a permis Medicai continuarea dezvoltării, oferindu-i acces preferenţial la produse şi servicii, precum şi resurse Microsoft special gândite pentru companii în dezvoltare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb