MedLife devine prima companie de servicii private de sănătate din România care a depăşit pragul de jumătate de miliard de euro cifră de afaceri în 2024

A.F.
Piaţa de Capital / 28 februarie

MedLife devine prima companie de servicii private de sănătate din România care a depăşit pragul de jumătate de miliard de euro cifră de afaceri în 2024

MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România şi singura companie cu capital autohton din topul operatorilor de servicii medicale private, anunţă rezultatele financiare preliminare pentru 2024, evidenţiind o creştere importantă a cifrei de afaceri consolidate pro forma, care a atins peste 2,7 miliarde RON (555 milioane EUR), în creştere cu 25% faţă de 2023. Astfel, grupul devine prima companie românească din domeniul sănătăţii private care a depăşit o jumătate de miliard de euro cifră de afaceri în 2024.

De asemenea, EBITDA pro-forma a ajuns la 412 milioane RON în 2024 în comparaţie cu 317 milioane RON în anul precedent, ceea ce evidenţiază stabilitatea grupului în privinţa creşterii profitabilităţii în 2024. Totodată, profitul net pro-forma obţinut de grup în 2024 s-a ridicat la 33 milioane RON.

"În pofida unei creşteri economice mult încetinite, de doar 0,9%, rezultatele din 2024 atestă că MedLife a reuşit să îşi păstreze performanţa financiară şi operaţională a businessului. Datorită acestor rezultate, care ne dau motive de optimism, ne vom continua proiectele de dezvoltare. În acest sens, ne-am propus să suplimentăm creditul sindicalizat cu 50 de milioane de euro şi sperăm să fie aprobat de acţionari în cursul lunii martie. Deşi ne aşteptăm la un an complicat, marcat de multe provocări geopolitice şi de nevoia unor ajustări fiscale semnificative ale României, am luat măsurile strategice necesare pentru a performa şi într-o perioadă marcată de incertitudini. De altfel, în ultimii ani, pe lângă platformele de diagnostic şi profilaxie, am dezvoltat şi o platformă integrată de oncologie şi servicii spitaliceşti de top, oferind astfel o gamă importantă de servicii medicale ce nu pot fi amânate pe ciclul economic următor.

Mai mult, vom lansa curând, în premieră, câteva servicii medicale de monitorizare a sănătăţii împreună cu servicii de wellness, nutriţie şi gestiune a stresului. Aceste servicii oferite companiilor pot surmonta în perioadele economice dificile lipsa unor creşteri salariale, păstrând pachetele de beneficii atât de necesare motivării echipelor şi unui climat performant şi sănătos", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

Un an intens de investiţii şi inaugurări

Majoritatea liniilor de business ale Grupului MedLife au înregistrat o performanţă bună în comparaţie cu 2023. Astfel, cele mai mari creşteri au fost înregistrate de spitale (38%), de laboratoare (28%), urmate de clinici (23%) şi, la egalitate, de farmacii şi divizia corporate (14%).

2024 a fost un an dedicat consolidării, iar MedLife a mizat pe diversificare, extindere şi integrare la nivel naţional. De exemplu, SWEAT, reţeaua de fitness din cadrul Grupului MedLife, a dobândit două noi locaţii în Bucureşti, acestea fiind rezultatul unor investiţii de aproximativ două milioane de euro. Mai mult, de extinderi a beneficiat în 2024 şi reţeaua de clinici dedicate sănătăţii mintale MindCare (două noi unităţi la Constanţa şi Craiova). Pe de altă parte, MedLife şi-a consolidat poziţia de lider în sfera de secvenţiere genetică şi inovaţie medicală prin intrarea în acţionariatul Personal Genetics. Tot în 2024, grupul a integrat şi Institutului Sânului, condus de Dr. Cristian Viişoreanu, în cadrul celui mai mare spital al operatorului - MedLife Medical Park din Bucureşti.

MedLife s-a extins şi în 2024 atât prin achiziţii, cât şi organic. Din categoria achiziţiilor fac parte Antares Clinic, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din Moldova, Grupul Euromedica Baia Mare (Euromedic Hospital şi Euromedic Administrator) şi Grupul Routine Med din Tulcea.

Cât despre creşterea organică, MedLife a inaugurat trei spitale în Bucureşti, Craiova şi Timişoara, devenind probabil şi cel mai mare furnizor de servicii spitalicești atât la nivel de Capitală, cât şi la nivel naţional.

Obiective şi proiecte pentru 2025

Deşi cuvintele cheie rămân optimism moderat şi prudenţă, pentru 2025 compania îşi propune să continue proiectele de dezvoltare demarate deja, fiind atentă în continuare la oportunităţi de extindere şi achiziţie.

"Rezultatele din 2024, dar şi studii recent efectuate, ne-au demonstrat că românii se orientează către o abordare 360° din punctul de vedere al sănătăţii, iar MedLife va veni în întâmpinarea nevoilor lor în viitorul apropiat. De aceea vom accentua componenta de wellness şi vom lansa produse care să îmbine zona de prevenţie cu aceea care privilegiază un stil de viaţă sănătos per total", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

În 2025, prima mutare strategică a grupului va fi consolidarea pe segmentul corporate unde MedLife îşi doreşte să vină în întâmpinarea angajatorilor cu produse noi, unice pe piaţă, care vor îmbina partea de prevenţie medicală cu zona de fitness. În paralel cu acest demers ce vizează zona corporate, grupul va continua dezvoltarea organică având planificate spre a fi date în exploatare mai multe proiecte demarate anul trecut. În acest sens, amintim creşterea numărului de hyperclinici prin adăugarea uneia în partea central-sudică a României, inaugurarea unui nou centru de radioterapie în nord est-ul ţării, precum şi extinderea cu noi unităţi dedicate sănătăţii mintale şi fitness-ului în Bucureşti şi în ţară.

În prezent, Grupul MedLife deţine cea mai puternică reţea de diagnostic şi tratament din România având la activ peste 6,5 milioane de pacienţi unici care au apelat la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ac/DC 0,67

    grad indatorare 293% 

    Datoriile explodeaza,ei ne aburesc cu pro-forma unde profitul e 33 cand de fapt e 18 IFRS 

    tot nu conteaza ca e minuscul oricum 

    Datorii imense,afacerea e umflarea unui balon din achizitii prin cresterea exponentiala a datoriilor 

    Asa bune sunt achizitiile ca an de an aduc pierdere,diminuand profitul individual prin consolidare

    Nu era vorba ca eficientizeaza,ca asta e focusul?Dar de unde,acelasi model prin care nu-si pot acoperi datoriile curente decat 0,67! 

    1. Am ieșit la 5,93 profit 30 % nu mai vroiam sa risc , poate va mai creste

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Codul Insolvenţei 2025”
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Mar. 2025
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2179
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9460
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.4406

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb